Tenis

Azarenka suvereno do polufinala, Pegula bez šanse

Petar Jenjić • utorak, 24.01.2023.
Azarenka suvereno do polufinala, Pegula bez šanse
Foto: EPA

Viktoria Azarenka u dva je seta slavila protiv Jessice Pegule te izborila svoje novo polufinale na Australian Openu...

Bjeloruskinja Viktoria Azarenka stigla je na korak od svog šestog finala na Grand Slamovima u pojedinačnoj konkurenciji, a trećeg na Australian Openu.

24. nositeljica u četvrtfinalnom je meču na prvom Grand Slamu sezone bila bolja od Amerikanke Jessice Pegule, trenutno treće tenisačice svijeta.

Pegula je u ovu godinu ušla sjajno i u osam prethodnih mečeva nije izgubila nijedan set. Međutim, ovdje je ipak pokleknula. Azarenka je dobila prvi set, a zatim i drugi te u konačnici slavila sa 6:4, 6:1 nakon sat i 39 minuta igre.

Bio je to njihov šesti međusobni dvoboj od 2021. godine i treća pobjeda Azarenke koja je zaustavila protivnicu u petom pokušaju da se plasira u prvo polufinale na nekom Grand Slamu.

Azarenka je u meč krenula s breakom, a vodila je i 5:3. Iako se Pegula vratila oduzetim servisom, bjeloruska tenisačica odmah radi novi break za prvi set.

Drugi je u potpunosti pripao Azarenki koja je izgubila samo jedan gem i mirno stigla do nove pobjede. Za finale će igrati protiv aktualne wimbledonske pobjednice Jelene Ribakine.

Podsjetimo, Azarenka je dvostruka Grand Slam pobjednica u pojedinačnoj konkurenciji, a oba naslova osvojila je upravo u Melbourneu. Bilo je to 2012. i 2013. godine.

Australian Open, četvrtfinale:
Viktoria Azarenka - Jessica Pegula 6:4, 6:1

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!