Tenis

Sabalenka još nije izgubila set, ali Vekić je puno bolja u međusobnim dvobojima

Petar Jenjić • utorak, 24.01.2023.
Sabalenka još nije izgubila set, ali Vekić je puno bolja u međusobnim dvobojima
Foto: EPA

Donna Vekić igrat će protiv Arine Sabalenke svoje drugo četvrtfinale na nekom Grand Slamu i tražiti prvi ulazak među osam najbolji...

U noći s utorka na srijedu na teren će izaći Donna Vekić koja će tražiti svoje prvo polufinale na nekom Grand Slamu, a prvo žensko nakon šest godina.

Naime, upravo je na Australian Openu 2017. godine Mirjana Lučić-Baroni iznenadila mnoge i došla među četiri najbolje. Na putu do tog rezultata porazila je dvije TOP 5 tenisačice, a u konačnici poklekla od Serene Williams.

Vekić će na teren odmah nakon dvoboja Karoline Pliškove i Magde Linette na Rod Laver Areni. Meč neće početi prije 3 sata ujutro po hrvatskom vremenu.

Na putu do polufinala stajat će joj Arina Sabalenka, peta nositeljica koja je na putu do meča protiv hrvatske tenisačice redom bila bolja od Tereze Martincove, Shelby Rogers, Elise Mertens i Belinde Benčić, a pritom nije izgubila nijedan set. Nijednom nije morala igrati niti tie-break.

Bjeloruskinji je ovo najbolji rezultat na Australian Openu u karijeru, a u karijeri je već tri puta igrala polufinale nekog Grand Slama. Jednom na Wimbledonu i dva puta na US Openu.

S druge strane, Vekić je bila bolja od Oksane Selehmeteve, Ljudmile Samsonove, Nurije Parrizas-Diaz i Linde Fruhvirtove. Morala je odigrati dva seta više od protivnice. U četvrtfinalu je igrala jednom, i to na US Openu 2019. godine.

Ono što hrvatskoj tenisačici definitivno ide na ruku jesu raniji međusobni ogledi. Naime, u šest mečeva, čak je pet puta bila bolja. Posljednji put igrali su u četvrtfinalu San Diega prije tri mjeseca, a u tri seta slavila je Vekić.

Hoće li uspjeti doći u svoje prvo polufinale karijere, ostaje nam tek vidjeti.

FOTO: EPA/JOEL CARRETT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!