Rukomet

Čeka se Červarova odluka: Savez se izjasnio kako je deveto mjesto neuspjeh

Branimir Korać • utorak, 24.01.2023.
Čeka se Červarova odluka: Savez se izjasnio kako je deveto mjesto neuspjeh
Foto: EPA

Hrvatski rukometni savez i službeno se izjasnio o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu i označio ga neuspješnim...

Hrvatska rukometna reprezentacija završila je nastup na Svjetskom prvenstvu na devetom mjestu. iako neki pokušavaju ublažiti priču i tvrde kako je najvažnije izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre, što još uvijek niti nije sigurno, iz Hrvatskog rukometnog saveza poručili su da je ovo neuspjeh.

"Nakon posljednjeg susreta hrvatske muške seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj te pobjede nad Bahreinom 43:32, odnosno osvojenog 9. mjesta, Hrvatski rukometni savez obavještava javnost da nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom. Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale. Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja, Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara. Naime, sustav Hrvatskog rukometnog saveza ja postavljen tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza. O svim daljnjim koracima, obavijestit ćemo Vas pravovremeno", poručeno je u priopćenju iz Saveza.

Treći turnir u nizu pod vodstvom Hrvoja Horvata, Hrvatska nije ostvarila cilj. U kvalifikacijama za Olimpijske igre nije izborila nastup u Tokiju, zatim je doživljen debakl na Europskom prvenstvu pa i sada na Svjetskom.

Može se jednom vaditi na nesreću ili stvari koje ti nisu išle u prilog, ali ne i tri puta. Znalo se da je ključ prolaza u susretu protiv Egipta, a Hrvatska je tu izgledala otužno i potpuno razbijeno i nespremno. Već nakon tog dvoboja puno toga bilo je jasno. Svima su puna usta obrane, a ona izuzev susreta s Danskom u prvom poluvremenu, nije funkcionirala.

Sada je odluka na Lini Červaru koji će reći ostaje li Horvat na klupi ili odlazi, ali nakon svega bilo bi prilično iznenađenje da se ne dogodi smjena. Neki su i za puno manje puno ranije bili prisiljeni otići.

Tko će biti novi izbornik to pitanje ostaje otvoreno, već se vrte imena Goluže, Obrvana, Perkovca, svaki od njih ima svoje pluseve i minuse. U svakom slučaju vremena nema previše, vrlo brzo su na rasporedu kvalifikacije.

FOTO: EPA/Andreas Hillergren

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!