Ostali sportovi

Hrvatskoj domaćinstvo Svjetskog U-19 prvenstva za odbojkašice

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 24.01.2023.
Hrvatskoj domaćinstvo Svjetskog U-19 prvenstva za odbojkašice

Hrvatski odbojkaški savez dobio je još jedno veliko priznanje u svijetu odbojke...

Hrvatska i Mađarska domaćini su FIVB Svjetskog prvenstva u odbojci za žene u kategoriji U-19. Prvenstvo će se igrati od 1. do 11. kolovoza u Osijeku te u susjednoj Mađarskoj.

"Ovo je još jedno priznanje za rad Hrvatskog odbojkaškog saveza. Nakon brojnih, uspješno organiziranih natjecanja kod nas te posljednjih uspjeha naših reprezentacija, ovo je svakako jedno od najvećih sportskih natjecanja u Hrvatskoj", izjavio je stručni tajnik HOS-a Frane Žanić.

Potvrđeno je kako će se broj ekipa koje sudjeluju na prvenstvu povećati s 20 na 24 za ovu kategoriju natjecanja kako bi se olakšalo zajedničko domaćinstvo. Sama formula natjecanja će se prilagoditi u skladu s tim. Natjecanja za dobne skupine ove će se godine organizirati na četiri kontinenta. Ona su prilika za sportske zvijezde u usponu da pokažu svoj talent na najvišoj razini međunarodnog natjecanja.

Nakon odluke Upravnog odbora FIVB-a u veljači 2022. godine, dobne kategorije za natjecanja dobnih skupina usklađene su sa sljedećim: U19 i U21 Svjetsko prvenstvo u odbojci za muške i ženske ekipe. Ovo je napravljeno kako bi se turniri pojednostavili i unificirali, a istovremeno omogućio jednak razvoj talenta za oba spola. Ždrijeb će se održati najmanje tri mjeseca prije svakog događaja kako bi se odredio sastav grupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!