Nogomet

Dalić i Kustić: 'Dobili smo najtežeg protivnika kojeg smo mogli dobiti'

Branimir Korać • srijeda, 25.01.2023.
Dalić i Kustić: 'Dobili smo najtežeg protivnika kojeg smo mogli dobiti'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija saznala je protivnika u polufinalu Lige nacija. Igrat će protiv domaćina završnice Nizozemske.

Izbornik Zlatko Dalić kaže kako je Hrvatska izvukla najtežeg protivnika i svjestan je kako neće biti nimalo lako igrati protiv domaćina, međutim ne gubi nadu.

"Igrat ćemo protiv najtežeg protivnika, domaćina, koji će igrati pred punim stadionom i predvođen novim izbornikom. Nizozemska je uistinu sjajna reprezentacija, međutim koju god momčad izvukli igrali bismo protiv jakog protivnika jer su sve četiri reprezentacije među deset najboljih na svijetu. Znamo što je naš cilj, plasman u finale i nastojat ćemo to izboriti. Nizozemci imaju novog izbornika i jako su dobri, pogotovo u obrani. Imaju mlade, potentne igrače i igrat će pred svojom publikom, ali očekujem i veliku podršku naših navijača u Rotterdamu. Čeka nas velika utakmica, za nas će to biti veliki izazov, ali bit ćemo spremni i očekujem našu pobjedu", istaknuo je izbornik za stranicu Saveza.

Predsjednik Saveza Marijan Kustić također se slaže kako je Hrvatska dobila jako teškog protivnika.

"Dobili smo najtežu reprezentaciju u završnici Lige nacija, ali optimisti smo, a za to nam pravo daje rezultat na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Jako je bitno da nam igrači u lipnju budu zdravi i spremni, vjerujem u naše dečke i siguran sam da ponovno možemo napraviti veliki rezultat za Hrvatsku."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!