Zimski sportovi

Europsko biatlonsko zlato u Norvešku i Njemačku, hrvatski predstavnici na rubu Top 50

Branimir Korać, HINA • srijeda, 25.01.2023.
Europsko biatlonsko zlato u Norvešku i Njemačku, hrvatski predstavnici na rubu Top 50
Foto: EPA

Njemica Lisa Maria Spark i Norvežanin Endre Stroemsheim novi su europski prvaci u biatlonu, u individualnoj utrci, u kojoj je najbolja hrvatska biatlonka Anika Kožica završila na 48. mjestu, a Krešimir Crnković je imao 50. rezultat...

Radi se o konkurenciji onih koji nisu u samom svjetskom vrhu u biatlonu, tako da najbolje države nastupaju sa svojim "B" reprezentacijama.

Biatlonke su se natjecale na dionici od 15 km, na kojoj su po dvaput gađale u ležećem i stojećem stavu. Spark je bila bez promašaja i stazu je svladala za 45 minuta i 2.4 sekunde. Srebro je osvojila Ukrajinka Julia Džima, koja je uz jedan promašaj za pobjednicom zaostala za 5.5 sekundi. Brončana medalja pripala je Njemici Selini Grotian koja je s dva promašaja bila za 33.3 sekundi sporija od nove europske prvakinje.

Anika Kožica je imala tri promašaja, a za pobjednicom je zaostala za četiri minute i 46.9 sekundi.

Biatlonci su morali proći dionicu od 20 km, također uz četiri gađanja, a novi europski prvak Norvežanin Endre Stoemsheim je bio bez promašaja te do cilja stigao za 51 minutu i 5.9 sekundi.

Njegova je pobjeda bila toliko uvjerljiva da je drugoplasirani Ukrajinac Anton Dudčenko s jednim promašajem zaostao za dvije minute i 4.7 sekundi. Jedan je promašaj imao i trećeplasirani Slovenac Lovro Planko, a njegov je zaostatak za pobjednikom bio dvije minute i 16.5 sekundi.

Krešimir Crnković je promašio pet meta, a kako mu je svaki promašaj donio po jednu kaznenu minutu, tako je za pobjednikom zaostao za sedam minuta i 41.6 sekundi.

U Lenzerheideu su u petak na rasporedu sprinterske utrke, u subotu će uslijediti dohvatne utrke, a u nedjelju su na programu mješovite štafete.

FOTO: EPA/GIAN EHRENZELLER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!