Tenis

Sabalenka i Ribakina u borbi za naslov na Australian Openu

Petar Jenjić • četvrtak, 26.01.2023.
Sabalenka i Ribakina u borbi za naslov na Australian Openu
Foto: EPA

U finalu Australian Opena za tenisačice igrat će Jelena Ribakina i Arina Sabalenka koje su u polufinalnim mečevima bile bolje od Viktorije Azarenke odnosno Magde Linette...

Odličan turnir nastavlja igrati Jelena Ribakina koja je izborila svoje drugo finale na Grand Slamu. Kazahstanka je u dva seta bila bolja od Viktorije Azarenke.

U konačnici je slavila sa 7:6, 6:3 nakon sat i 43 minute igre. Bio im je to drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Ribakine koja će nakon osvajanja Wimbledona tražiti i drugu veliku titulu.

U prvom setu vidjeli smo po dva breaka sa svake strane pa se na kraju igrao tie-break gdje je sa 7:4 bolja bila Ribakina. U drugom je setu imala dva breaka prednosti i u konačnici slavila bez većih poteškoća.

Do prvog finala na Grand Slamu iz četvrtog pokušaja stigla je Arina Sabalenka koja je bila bolja od Magde Linette. Poljakinja do ovog turnira nikada ranije nije došla dalje od trećeg kola.

Bjeloruska tenisačica slavila je sa 7:6, 6:2 nakon sat i 35 minuta igre. Tako je u drugom međusobnom susretu slavila po drugi puta.

Linette je imala break prednosti u prvom setu, ali nije uspjela izdržati. U tie-breaku Sabalenka je izgubila samo jedan poen, da bi u drugom dva puta oduzela servis protivnici i prošla u finale.

Australian Open, polufinale:
Jelena Ribakina - Viktoria Azarenka 7:6 (4), 6:3
Arina Sabalenka - Magda Linette 7:6 (1), 6:2

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!