Nogomet

Čačić: 'Nismo u velikom stresu, imamo vrlo korektan roster koji je sposoban napraviti ono što svi želimo'

Petar Jenjić • petak, 27.01.2023.
Čačić: 'Nismo u velikom stresu, imamo vrlo korektan roster koji je sposoban napraviti ono što svi želimo'
Foto: FaH

Trener Dinama Ante Čačić najavio je susret u SuperSport HNL-u protiv Lokomotive. Pohvalio je protivnika i trenera Silvija Čabraju, osvrnuo se na eventualne dolaske i odlaske te stanje u momčadi s ozljedama...

Dinamo će drugu uzastopnu domaću utakmicu odigrati protiv Lokomotive, u sklopu 19. kola SuperSport HNL-a. Dvoboj se igra u subotu od 17:10 sati, a susret je najavio trener Ante Čačić.

"Drugo domaćinstvo, čeka nas Lokomotiva. Znamo da smo u bliskoj prošlosti igrali neizvjesne i teške utakmice. Prošle sezone ispustili smo puno bodova. Ove sezone odigrali smo dvije utakmice. Sjetimo se prve na otvaranju sezone, 3:2 nakon što smo gubili 2:0, a u Kranjčevićevoj 1:0 krasnim golom Petkovića. Čeka nas teška utakmica, držim da smo favoriti i da ćemo ući maksimalno odgovorno, koncentrirano s jedinom željom doći do tri boda."

Čačić se nada da se neće ponoviti situacija protiv Gorice kada nisu postigli gol, iako su dominirali kroz cijelu utakmicu.

"Stanje je bolje nego u prvom kolu jer nam je Baturina na raspolaganju. To nam daje širinu. Respekt gostima, ali nas jedino zanima i ispunjava su tri boda. Prva utakmica nam je dala neka uputstva, da to tako nazovemo, a ovaj tjedan smo radili na završnici i apostrofirali smo prekidima. Protiv Gorice smo bili superiorni, oni su se dobro branili. Da smo došli do gola, pobjeda bi bila zaslužena, a to su utakmice koje se na kraju krajeva mogu tako odraditi, ali veseli da nismo primili gol i da smo imali veliku količinu trke i htijenja. Zalaganje je bilo na nivou, ali nije išao gol, to je ono što se u nogometu dogodi. Nadam se da se to neće ponoviti."

Lokomotiva igra vrlo dobro ove sezone.

"Poštovanje Lokomotivi i kolegi Čabraji koji je napravio da izgledaju kao momčad svaku utakmicu i da imaju prepoznatljiv gard. Znaju se organizirano braniti, imaju dobru tranziciju, dosta su agresivni, znaju napraviti visoku obranu. Jedna momčad koja zaslužuje poštovanje, ali Dinamo se mora postaviti s pravim gardom od prvog trenutka i nastojati staviti utakmicu pod kontrolu pa napraviti sve da što prije dođe do gola."

Što se tiče ozlijeđenih igrača, Boško Šutalo nije s momčadi, za razliku od Mahira Emrelija, dok je Bruno Petković dva dana uz momčad, a jučer je malo i trenirao. Čačić ističe da trebaju vidjeti danas hoće li i koliko će moći pa će onda odlučiti za samu utakmicu. Za kraj se dotaknuo dolazak i odlazaka.

"Za sada je sve mirno. Imamo još nekoliko dana i vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Radimo neke kontakte, razgovaramo. Nismo u velikom stresu, imamo vrlo korektan roster koji je sposoban napraviti ono što svi želimo, a to je zadržati primat u hrvatskom prvenstvu."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 2954:23+3163
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 2932:39-733
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!