Košarka

Jusup: 'Ne mogu od igrača tražiti da budu maksimalni profesionalci ako nisu plaćeni'

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.01.2023.
Jusup: 'Ne mogu od igrača tražiti da budu maksimalni profesionalci ako nisu plaćeni'
Foto: Marin Sušić

Zadar je upisao vrlo uvjerljiv poraz u gostima kod Cedevite Junior. Cedevita je slavila sa 76:59 odigravši puno bolje u drugom poluvremenu ovog susreta...

Cedevita Junior odigrala je jako dobru utakmicu protiv Zadra i upisala je visoku pobjedu. Damir Mulaomerović imao je puno razloga za zadovoljstvo.

"Teško je igrati protiv Zadra, teško je odgovoriti na njihovu visinu i energiju. Kapa dolje mojim dečkima, rekao sam da moramo izdržati prije svega fizički, tako da smo tražili te petorke koje mogu na taj način izdržati. Stvarno čestitam momcima, spremili se jesmo, ali nismo očekivali da će biti ovako. Bila je to dobra utakmica već i u prvom poluvremenu, imali su deset napadačkih skokova više, što je objektivno, a vodili smo četiri razlike. Publika koja je došla mogla je vidjeti lijepu košarku, dosta lijepih poteza, prava prvenstvena utakmica. Našli smo obranu koja je odigrala sjajno, i Marčinković, i Serdarušić, pa Kučić…. Iskažnjavali smo tu neke situacije i pogodili par otvorenih šutova, ali prije svega mislim da smo utakmicu dobili obranom, to je ono što je najvažnije, te na kraju nismo potrošili Simona i još neke igrače. Od svojih igrača želim da igramo kao tim, i da u datom trenutku svatko odgovori, a ovdje je to bio i Rašić koji je odradio lavovski dio posla. Sve se to vidi i na terenu, tako da na kraju krajeva ni poeni nisu najvažniji", istaknuo je Mulaomerović.

Da je obran igrala jako bitnu ulogu, slaže se i Pavle Marčinković, inače bivši igrač Zadra.

"Mislim da nas je u tom drugom dijelu, kao i protiv Splita, obrana najviše izvukla. Dok smo jedan drugome pomoć na terenu i dok ovako igramo zajedno, nema straha. Naravno, ušli su kasnije i neki šutevi pa smo možda i neočekivano lako prelomili utakmicu, ali čestitke i Zadru. Znamo svi u kakvoj su situaciji, ali oni svejedno uredno i profesionalno odrađuju sve svoje zadaće i odigravaju utakmice. Mi se sad okrećemo novim utakmicama u srijedu i nedjelju, prije Kupa imamo udarni tempo i mislim da je jako bitno da sad to do kraja potvrdimo inače nam ovakve pobjede ništa ne znače", kazao je Marčinković.

Zadrani su u velikim problemima, plaće kasne i već se upozoravalo na to.

"Ključan je bio umor, ali i ova događanja u klubu koja imamo vezano uz plaćanje. Sve se to odražava na igrače koji nemaju fokus na igru, a ja ne mogu baš od njih tražiti, ako već nisu plaćeni, da budu maksimalno profesionalci, tako da me ovakva situacija ne iznenađuje. Ovo je prva utakmica da smo se baš ovako raspali, ali vidjet ćemo, nastojat ćemo se konsolidirati i biti bolji u utakmicama koje nam slijede", rekao je Danijel Jusup, trener Zadra.

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!