Vodeni sportovi

Nikola Miljenić novim osobnim rekordom na 50 leptir izborio B normu za Svjetsko prvenstvo

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 31.01.2023.
Nikola Miljenić novim osobnim rekordom na 50 leptir izborio B normu za Svjetsko prvenstvo

Odličan rezultat ostvario je Nikola Miljenić na 50 leptir na velikom plivačkom mitingu održanom u Luksemburgu...

Hrvatski plivački reprezentativac Nikola Miljenić, na plivačkom mitingu Euro Meet, koje je održano u Luksemburgu, osvojio je brončanu medalju u A finalu na 50 metara leptir s novim osobnim rekordom 23.94 te B normu za FINA svjetsko prvenstvo koje će se u srpnju održati u japanskoj Fukoki.

"Jako sam zadovoljan s postignutim rezultatima. Nisam očekivao najbolje vrijeme, ipak je to prvo natjecanje sezone. Nisam čak ni bio toliko spreman jer sam početkom godine imao virozu", govori Miljenić i dodaje: "Nakon ovog mitinga imamo mjesec dana treninga i priprema na Tajlandu. Spremamo se za dva jaka međunarodna mitinga u Francuskoj te jedan u Hrvatskoj s ciljem da se ostvare A norme za Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre!"

Uz medalju, Nikola je izborio i još dvije finalne utrke s četvrtim mjestom na 50 metara leđno te petim mjestom na 50 metara slobodno.

"Kao predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza čestitam Nikoli Miljeniću na odličnim rezultatima postignutim u Luksemburgu. Prvenstveno na osobnom rekordu u tehnici leptir, ali i na 50 leđno. Ovo je pokazatelj dugogodišnjeg marljivog i upornog rada i truda, te odlična najava za predstojeća svjetska natjecanja. Nadamo se skoroj normi za Olimpijske igre. Nikola je jedan od naših najboljih plivača, veselimo se svakom njegovom uspjehu i dajemo mu punu podršku", izjavio je predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Josip Varvodić.

Na jakom međunarodnom mitingu Euro Meetu koji se održao od 27. do 29. siječnja nastupile su brojne plivačke zvijezde kao što su Ben Proud - svjetski i europski prvak, Chad Le Clos - olimpijski pobjednik poznat po tome što je pobijedio i Michaela Phelpsa, Thomas Ceccon - trenutno svjetski rekorder 100 leđno i višestruki svjetski i europski prvak te mnogi drugi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!