Košarka

Nika Mühl kandidirana za prestižnu sveučilišnu nagradu

Petar Jenjić • utorak, 31.01.2023.
Nika Mühl kandidirana za prestižnu sveučilišnu nagradu

Hrvatska košarkašica Nika Mühl kandidirana je za nagradu "Nancy Lieberman" koja se dodjeljuje najboljoj razigravačici u elitnoj diviziji sveučilišne košarke...

Kandidatkinja za prestižnu nagradu "Nancy Lieberman", za najbolju razigravačicu elitne divizije sveučilišne košarke, je i hrvatska košarkašica Nika Mühl, igračica UConna.

Još devet košarkašica bit će kandidirano uz Mühl koja je karijeru započela već s 14 godina igrajući za Trešnjevku 2009. U polufinalu kadetskog prvenstva Hrvatske upisala je quadruple-double od deset poena, 17 asistencija, deset skokova i deset ukradenih lopti.

Trenutno je najbolja asistentica elitne divizije s 8.8 asistencija u prosjeku. Tome dodaje 6.6 koševa i 4.2 skoka, a s 32 ukradene lopte najbolja je u svojoj ekipi.

Nagrada "Nancy Lieberman" dodjeljuje se 24. godinu zaredom, a da bi košarkašica bila nominirana mora pokazati liderstvo na terenu, razigravačke sposobnosti i odlično vođenje lopte.

Popis kandidatkinja:
McKenna Hofschild (Colorado State)
Maura Hendrixson (Drexel)
Caitlin Clark (Iowa)
Alexis Morris (LSU)
Olivia Miles (Notre Dame)
Lauren Park-Lane (Seton Hall)
Dyaisha Fair (Syracuse)
Rori Harmon (Texas)
Nika Mühl (UConn)
Jenna Clark (Yale)

FOTO: Markus Speske

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10831.01.2023. u 19:25
    treba ovo shvatit u kontekstu ekipe u kojoj igra..Nika je nominalno drugi pley iza Paige Bückers koja je zvjezda te ekipe, cak ima status legende na tom college-u i sire, a kako i ne bi kad je sakupila vec 4 zlatne medalje (U16 Fiba Americas, SP za U17 i U19, te juniorsko zlato na OI u 3x3!) Je da... [više na forumu]
    narada108