Tenis

Bez iznenađenja u Lyonu, Garcia u dva seta do pobjede

Petar Jenjić • utorak, 31.01.2023.
Bez iznenađenja u Lyonu, Garcia u dva seta do pobjede
Foto: EPA

Odigrano je šest mečeva na WTA turniru u Lyonu, a do sada nije bilo nikakvih iznenađenja, s obzirom na to da su favoritkinje došle do pobjeda u većini mečeva...

Prva nositeljica Caroline Garcia u dva je seta bila bolja od Tereze Martincove. Nakon dva sata i četiri minute slavila je sa 6:4, 7:6 i tako u šestom međusobnom dvoboju slavila po četvrti puta.

Do lagane pobjede stigla je i druga nositeljica Shuai Zhang koja je za protivnicu imala Madison Brengle iz SAD-a. U 62 minute prepustila joj je svega pet gemova.

Danka Kovinić morala se zadržati na terenu nešto duže, ukupno sat i 25 minuta, protiv Švicarke Viktorije Golubić. Crnogorska tenisačica, koja je postavljena za sedmu nositeljicu slavila je sa 6:1, 6:4. Bio im je to drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Kovinić.

Svoj meč predala je osma nositeljica Anna Blinkova iz Rusije. Ona je dobila prvi set protiv sunarodnjakinje Erike Andrejeve sa 7:6, a drugi izgubila sa 6:4. U trećem je meč zaključen pri 4:0 vodstvu Andrejeve, koja je u glavni turnir stigla kroz kvalifikacije.

72. tenisačica svijeta Anna Bondar slavila je u dva seta protiv Španjolke Nurije Parrizas-Diaz. Mađarska tenisačica u cijelom meču spasila je svih sedam break lopti protivnice, a iskoristila po jednu u svakom setu. Bilo je to dovoljno za 6:4, 6:4.

WTA Lyon, 1. kolo:
Erika Andrejeva - Anna Blinkova 6:7, 6;4, 4:0 predaja
Anna Bondar - Nuria Parrizas-Diaz 6:4, 6:4
Alycia Parks - Julia Grabner 6:3, 5:7, 6:4
Danka Kovinić - Viktorija Golubić 6:1, 6:4
Shuai Zhang - Madison Brengle 6:3, 6:2
Caroline Garcia - Tereza Martincova 6:4, 7:6 (4)

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!