Rukomet

HRS potvrdio: Hrvoje Horvat i Lino Červar razriješeni dužnosti, reprezentaciju preuzima Goran Perkovac

Mihaela Bradovski • srijeda, 01.02.2023.
HRS potvrdio: Hrvoje Horvat i Lino Červar razriješeni dužnosti, reprezentaciju preuzima Goran Perkovac
Foto: EPA

Hrvatski rukometni nsavez potvrdio je očekivanu odluku. Hrvoje Horvat nije više izbornik reprezentacije, a izabran je i njegov nasljednik i to Goran Perkovac, bivši hrvatski reprezentativac, a kasnije uspješan trener...

Deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj proglašeno je neuspjehom odmah nakon što je Prvenstvo okončano i bilo je i za očekivati da će Hrvoje Horvat napustiti izborničku poziciju. Tim više što nije ostvario dobar rezultat niti na prošlom Europskom prvenstvu niti je u kvalifikacijama izborio nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Lino Červar, kao koordinator struke dao je izvještaj Upravnom odboru koji ga nije prihvatio, a Červar je ujedno predložio razrješenje kompletnog stožera reprezentacije na čelu s Horvatom što je, pak, jednoglasno prihvaćeno.

Osim toga, Červar je uz podršku dopredsjednika za muški rukomet Zorana Gopca predložio Gorana Perkovca za novog izbornika hrvatske rukometne reprezentacije, a imenovanje zlatnog kapetana s Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine na izborničku funkciju podržano je također jednoglasno.

Pokazat će se kako je to ujedno bila i posljednja odluka Line Červara na ovoj funkciji. Uloga koordinatora struke je ukinuta i Červar je tako razriješen te uloge.

"Upravni je odbor izabrao tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Oni su Boris Mesarić, koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli zadužen za marketing te Zoran Gobac koji će biti zadužen za muški rukomet", objavio je Hrvatski rukometni savez.

Perkovac nema previše vremena jer Hrvatsku vrlo brzo očekuju nove obaveze, već 8. ožujka Hrvatska gostuje u Nizozemskoj, a tri dana kasnije dočekuje istog protivnika u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Podsjećamo, Hrvatska pobjedama protiv Grčke i Belgije drži vodeću poziciju na ljestvici dok su Nizozemci drugi nakon kiksa u Grčkoj.

FOTO: EPA/Mikael Fritzon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!