Tenis

WTA Lyon: Prva nositeljica u četvrtfinalu, a druga glatko ispala

Petar Jenjić • četvrtak, 02.02.2023.
WTA Lyon: Prva nositeljica u četvrtfinalu, a druga glatko ispala
Foto: EPA

Odigrano je pet mečeva osmine finala na WTA turniru u Lyonu, a posebno izdvajamo glatki poraz Shuai Zhang koja nije imala šanse protiv Maryne Zanevske...

Nakon velike borbe i nešto više od dva sata igre, do pobjede je stigla Danka Kovinić koja je u tri seta bila bolja od Anne Bondar iz Mađarske.

Bondar je dobila prvi set sa 6:4 i u drugom povela s 2:0, ali tu je i stala. Kovinić je prvo zaredala šest uzastopnih gemova, da bi joj u odlučujućem setu bio dovoljan jedan break.

U četvrtfinalu igrat će protiv Alycije Parks koja je s turnira ispratila Petru Martić dan ranije.

Anastasia Potapova namučila se protiv domaće igračice Clare Burel koju je svladala nakon dva sata i deset minuta igre. U konačnici je slavila sa 6:4, 4:6, 6:3.

Za ulazak u polufinale igrat će protiv Maryne Zanevske koja je potpuno pregazila drugu nositeljicu Shuai Zhang. Prepustila joj je samo dva gema u cijelom susretu.

Prva nositeljica Caroline Garcia, na radost domaćih navijača, ide u sljedeću rundu. U osmini finala bila je bolja od Alison Van Uytvanck. Prvi set dobila je belgijska tenisačica sa 6:2, ali je do kraja meča uzela tek jedan gem.

U četvrtfinalu igrat će protiv Jasmine Paolini koja je sa 6:2, 6:3 bila bolja od Erike Andrejeve. Bio im je to drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda talijanske tenisačice.

WTA Lyon:
Danka Kovinić - Anna Bondar 4:6, 6:2, 6:3
Anastasia Potapova - Clara Burel 6:4, 4:6, 6:3
Maryna Zanevska - Shuai Zhang 6:2, 6:0
Caroline Garcia - Alison Van Uytvanck 2:6, 6:1, 6:0
Jasmine Paolini - Erika Andrejeva 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!