Ostali sportovi

Matić: 'Turnir u Parizu je stvarno blizak Svjetskom prvenstvu po kvaliteti'

HINA, Petar Jenjić • petak, 03.02.2023.
Matić: 'Turnir u Parizu je stvarno blizak Svjetskom prvenstvu po kvaliteti'

Hrvatska džudašica Barbara Matić spremna je za nastup na prestižnom turniru u Parizu koji se održava ovaj vikend...

Ovoga vikenda u Parizu će se održati najprestižniji turnir u kalendaru džudašica i džudaša, IJF "Grand Slam", a na njegovom 51. izdanju, Hrvatsku će predstavljati svjetska prvakinja u kategoriji do 70 kilograma Barbara Matić.

Ova 28-godišnja Splićanka već ima iskustvo osvajanja odličja u Parizu, prošle godine osvojila je srebro, a ove je godine krenula po nove bodove za nadolazeće Olimpijske igre.

"Osjećam se dobro, prvi mi je ovo međunarodni turnir u sezoni. Vidjet ćemo kakva je fizička priprema, nadam se da je dobra jer se dobro osjećam. Nećemo ništa prognozirati, ne volimo to prije turnira raditi, ići ćemo borbu po borbu i vidjeti kakav će biti ždrijeb. Inače, znamo da je Pariz uz Tokio najjači 'Grand Slam' u godini."

Svjesna je i Matić kako je turnir u dvorani Bercy doslovno "džudaški Wimbledon". Otkrila je i kakav je osjećaj boriti se pred 15 tisuća ljudi.

"Dobro je dok se ne borite s Francuskinjom, onda su svi na njihovoj strani. Inače stvarno atmosfera super, nigdje nisam to doživjela osim u Francuskoj i u Japanu."

Francuska kao domaćin ima pravo prijaviti čak četiri natjecatelja po težinskoj kategoriji što uvelike otežava zadatak svakome tko se nađe s druge strane. Atmosfera će biti ista kakvu zasigurno možemo očekivati i na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. Za ovakvo natjecanje, nastupanje u užarenoj atmosferi kao sportašu neće biti dovoljna samo fizička ili tehničko-taktička priprema. Iskustvo je tu bitan faktor.

"Navikavate se na ta neka velika natjecanja, turnir u Parizu je stvarno blizak tom Svjetskom prvenstvu po kvaliteti, svi najbolji su ovdje, svi žele u Pariz. Dobra je europska destinacija, a turnir jako kvalitetan. Jedna glavna destinacija svih i super priprema za nadolazeću sezonu, da vidimo gdje smo što smo", zaključila je Matić koja će svoj nastup imati u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!