Tenis

Andreescu do polufinala, Wang se namučila protiv Britanke

Petar Jenjić • petak, 03.02.2023.
Andreescu do polufinala, Wang se namučila protiv Britanke
Foto: EPA

Odigrani su četvrtfinalni mečevi na WTA turniru u Hua Hinu gdje će se za finale boriti Xinyu Wang i Lin Zhu te Lesia Curenko i Bianca Andreescu...

Nakon dva sata i 42 minute igre, Kineskinja Xinyu Wang slavila je protiv Britanke Heather Watson sa 6:3, 6:7, 6:4. Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj.

U prvom setu sve je bilo izjednačeno do 3:3, a tada Kineskinja dobiva tri gema zaredom. U drugom vidjeli smo mnoštvo breakova sa svake strane, a u konačnici je Watson slavila sa 8:6 u tie-breaku. Jedan oduzet servis u odlučujućem, trećem setu, bio je dovoljan Wang za pobjedu.

U polufinalu će igrati protiv sunarodnjakinje Lin Zhu koja nije imala prevelikih problema sa Slovenkom Tamarom Zidanšek. Nakon sat i 16 minuta slavila je s dva puta po 6:2.

Potpuno jednosmjeran meč bio je i onaj Lesije Curenko i Tatjane Marije, a do pobjede je stigla ukrajinska tenisačica koja je slavila sa 6:1, 6:1.

Za ulazak u finale igrat će protiv prve nositeljice Biance Andreescu koja je sa 6:0, 7:6 bila bolja od Marte Kostjuk. To im je bio prvi međusobni dvoboj.

Kanadska tenisačica glatko je dobila prvi set. U drugom je imala dva breaka prednosti, a uskoro i tri vezane meč lopte na servis protivnice. Ništa od toga nije iskoristila, a Kostjuk je izborila 13. igru. Ipak, Andreescu je tie-break dobila sa 7:3.

WTA Hua Hin:
Xinyu Wang - Heather Watson 6:3, 6:7 (6), 6:4
Lin Zhu - Tamara Zidanšek 6:2, 6:2
Lesia Curenko - Tatjana Maria 6:1, 6:1
Bianca Andreescu - Marta Kostjuk 6:0, 7:6 (3)

FOTO: EPA/Juanjo Martin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!