Košarka

Pacersi pronašli put do pobjede protiv Kingsa, petorica isključena nakon tučnjave u Minneapolisu

Branimir Korać • subota, 04.02.2023.
Pacersi pronašli put do pobjede protiv Kingsa, petorica isključena nakon tučnjave u Minneapolisu
Foto: EPA

U šest preostalih noćas odigranih susreta uzbuđenja nije nedostajalo. Zanimljiv dvoboj odigran je u Indianapolisu gdje su Pacersi stigli do pobjede, Portland je slavio velikim preokretom, a u masovnoj tučnjavi u Minneapolisu petorica su isključena...

Indiana Pacersi upisali su pobjedu protiv Sacramento Kingsa i tako su prekinuli niz od četiri vezana poraza. Pobjedu su ubilježili sa 107:104, zadnje dvije minute protekle su bez ijednog poena na obje strane, a Kingsi su u tom razdoblju prokockali tri napada za povratak.

Na kraju su Pacerse predvodili Buddy Hield s 21 poenom i deset skokova i Aaron Nesmith sa 17 poena i šest skokova. Kod poraženih Harrison Barnes završio je s 23 poena i pet skokova, Kevin Huerter dodao je 16 poena, a Domantas Sabonis 15 uz 16 skokova i šest asistencija.

Lijepu gostujuću pobjedu upisali su Hawksi kod Utah Jazza. Ovo je teško gostovanje samo po sebi, a Hawksi su ga ugodno apsolvirali. Dobro su krenuli u utakmicu, tu su se postavili u dobru poziciju i do kraja susreta više nisu imali problema.

Predvodili su ih Trae Young s 27 poena i šest asistencija, DeAndre Hunter s 26 poena te Onyeka Okungwu s 15 poena i 11 skokova. Kod domaćina Lauri Markkanen ubilježio je 25 poena i deset skokova, Jordan Clarkson 24 poena uz pet skokova, a Mike Conley 20 poena uz osam asistencija.

Portland je došao do 50-postotnog omjera slaveći velikim preokretom u Washingtonu. Blazersi su u prvom poluvremenu zaostajali i 20 poena razlike da bi na kraju svladali Wizardse sa 124:116. Vanjski šut Anferneeja Simonsa igrao je veliku ulogu i vratio je goste kada su ih već svi otpisali.

Simons je ubacio devet trica iz 12 pokušaja, a završio je s 33 poena i pet skokova. Damian Lillard dodao je 29 poena i šest asistencija, a po 21 poen upisali su Josh Hart (devet skokova) i Trendon Watford (pet asistencija). Kod Wizardsa Bradley Beal je upisao 34 poena, a Kristaps Porzingis 32 uz osam skokova.

Dvoboj između Minnesote i Orlanda obilježila je tučnjava krajem treće dionice kada je došlo do sukoba između Austina Riversa i Mo Bambe, obojica su isključeni, a pridružili su im se Jaden McDaniels, Taurean Prince i Jalen Suggs koji su također redom isključeni.

Magic je na kraju slavio, a predvodili su ga Cole Anthony s 20 poena, osam skokova i šest asistencija te Moritz Wagner s 19 poena. Kod poraženih D'Angelo Russell je upisao 29 poena, deset skokova i šest asistencija, a Anthony Edwards 19 poena, pet skokova i pet asistencija.

NBA:
Indiana Pacers - Sacramento Kings 107:104
Utah Jazz - Atlanta Hawks 108:115
Washington Wizards - Portland Trail Blazers 116:124
Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 120:127
San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers 125:137 (Malaki Branham 26p/Joel Embiid 33p, 10sk)
Houston Rockets - Toronto Raptors 111:117 (Eric Gordon 28p, 5as/Fred VanVleet 32p, 5sk)

FOTO: EPA/JASON SZENES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!