Rukomet

Lokomotiva upisala novi poraz u Ligi prvakinja, Norvežanke slavile u Zagrebu

Mihaela Bradovski • subota, 04.02.2023.
Lokomotiva upisala novi poraz u Ligi prvakinja, Norvežanke slavile u Zagrebu

Lokomotiva nije uspjela iznenaditi na svom parketu norveški Storhamar i upisala je novi poraz u Ligi prvakinja. Norvežanke su visoko slavile s 31:22...

Niti iz 13. pokušaja rukometašice Lokomotive nisu uspjele stići do pobjede u Ligi prvakinja. Ostale su na onom jednom bodu kod kuće protiv Kastamonua te su potvrdile kako su ove sezone uz češki Most iz druge skupine, uvjerljivo najlošija ekipa elitnog natjecanja.

Storhamar je ovom pobjedom potvrdio mjesto u osmini finala, pobjegao je Turkinjama na pet bodova, a Kastamonu do kraja grupne faze može osvojiti još maksimalno četiri boda. I to se čini jako teškom misijom jer već sutra igra protiv Györa.

Lokomotiva se već oprostila od nade u osminu finalu, bilo je to poznato puno ranije kada se osjetila snaga svih protivnica. I u današnjem dvoboju glavni cilj je bio pokazati napredak u odnosu na prvi susret u Norveškoj. U najavama se moglo osjetiti kako su svi svjesni razlike u kvaliteti pa se pobjeda i nije tako olako spominjala.

Storhamar je odmah pokazao po što je došao u Zagreb te je otvorio utakmicu vodstvom 3:0, ali nisu se Norvežanke uspjele odvojiti na značajniju razliku sve do završnice prvog poluvremena. Još sredinom prvog dijela bilo je samo gol razlike da bi do odlaska na odmor Storhamar otišao na osjetnijih 17:12.

U drugom poluvremenu gošće su bez ikakvih problema održavale prednost i mirno su plovile prema uvjerljivoj pobjedi. Lokomotiva je pokušavala pružiti što jači otpor, ali to nije rezultatski puno značilo. Storhamar je na kraju uvjerljivo slavio s 31:22.

Najbolje su kod Lokomotive bile Ana Malec i Klara Birtić s po šest golova dok je Lena Ivančok skupila 15 obrana. Kod Storhamara je 14 obrana, ali uz 50 posto uspješnosti, skupila Eli Marie Raasok, Anniken Obaidli postigla je deset golova, a Tina Abdula pet.

Liga prvakinja, 13. kolo:
Lokomotiva - Storhamar 22:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!