Nogomet

Novi udarac za Ancelottija, Courtois ozlijeđen uoči Svjetskog klupskog prvenstva

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 06.02.2023.
Novi udarac za Ancelottija, Courtois ozlijeđen uoči Svjetskog klupskog prvenstva
Foto: EPA

Real Madrid priprema se za put u Maroko na Svjetsko klupsko prvenstvo, a uoči puta ostao je bez prvog vratara Thibauta Courtoisa...

Samo u zadnjih nekoliko dana Carlo Ancelotti je ostao bez ozlijeđenih Karima Benzeme i Edera Militaa, a sada im se u ambulanti pridružio i Thibaut Courtois.

Courtois je ozljedu zaradio u nedjelju tijekom zagrijavanja za dvoboj protiv Mallorce. Stradao je aduktor i prve snimke nisu dale puno razloga za optimizam oko nastupa u Maroku.

Belgijski vratar propustio je dvoboj protiv Mallorce te ga je zamijenio Andrij Lunin koji će najvjerojatnije braniti i na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Real Madrid prvu utakmicu u Maroku igra 8. veljače kada je na rasporedu polufinale protiv egipatskog Al Ahlyja dok se u drugom polufinalu sastaju Flamengo i Al-Hilal.

U ovom trenutku Madriđanima je Courtois puno važniji i potrebniji za dvoboj protiv Liverpoola u osmini finala Lige prvaka 21. veljače te se nadaju da će do tada biti spreman za nastup. Njegovo neigranje bilo bi veliki hendikep.

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!