Košarka

Odgoda utakmice: Borac i Cibona ne igraju danas, a vjerojatno niti sutra

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 06.02.2023.
Odgoda utakmice: Borac i Cibona ne igraju danas, a vjerojatno niti sutra
Foto: FaH

Ovog ponedjeljka su se u Čačku trebali sastati Borac i Cibona, ali utakmica je odgođena, zasad za 24 sata, ali vjerojatno i do daljnjeg...

Tijekom ponedjeljka pojavila se informacija da Borac traži odgodu dvoboja protiv Cibone zbog bolesti većeg dijela igrača i samo sedmorice raspoloživih. ABA liga odbila je taj zahtjev, a kronologiju događanja ponudio je predsjednik Borca Predrag Pantović.

"U subotu navečer se 4-5 igrača požalilo na trbušne probleme, povraćanje i dijareju. Otišli su u dom zdravlja gdje ih je pregledao dežurni liječnik i uputio ih na daljnje preglede s dijagnozom da je riječ o želučanoj virozi. Isto to dogodilo se i dan kasnije kada se javio novi dio igrača. I oni su također pregledani, dobili su nalaze i dostavili ih nama u klub. U tom trenutku ostali smo na sedam igrača. Nalaze smo predočili i našem liječniku koji je izričito zabranio igračima treniranje i igranje utakmice. To smo sve dostavili središnjici ABA lige i za 33 minute smo dobili odgovor da ne postoje opravdani razlozi za neodigravanje utakmice."

Pantović je ogorčen na ABA ligu i prvi odgovor koji je stigao.

"Netko se našao pametan u ABA ligi da nam kaže kako službeni dokumenti medicinskih ustanova nisu valjan dokaz za odgađanje utakmice. To smatramo kao veliku uvredu za klub i zdravstveni sustav Srbije. Srbija nije banana republika i sve se to može lako provjeriti, jesu li bili na pregledu i jesu li bolesni."

Predsjednik Borca zatim je upoznao javnost sa sadržajem novog pisma koji je poslao prema ABA ligi, zaprijetio je traženjem pravne zaštite te detaljno obrazloženje odluke o odbijanju odgode.

Neposredno prije početka konferencije za medije, došao je odgovor iz ABA lige u kojem se susret između Borca i Cibone odgađa za 24 sata. Ukoliko Borac ne bude imao dovoljno igrača, mora u najkraćem roku dostaviti medicinsku dokumentaciju.

"Malo mi je neugodno što sam morao čekati na odgovor do 16:03, ali s druge strane moram se zahvaliti ABA ligi što je prihvatila našu argumentaciju i odgodila ovu utakmicu za 24 sata. U dogovoru s našim liječnikom i liječnicima koji su pregledali ove igrače, postupit ćemo kako oni kažu. Ja nisam liječnik, ja sam predsjednik kluba i ne mogu reći tko može igrati, kome se time pogoršava zdravlje."

"Ja ne vjerujem da je pošteno da se sutra igra utakmica, čak i da netko ne pokazuje više simptome, teško može biti spreman i odigrati normalno utakmicu", dodao je Pantović, a između redova se može pročitati da su šanse za odigravanje susreta u novom terminu za 24 sata vrlo male.

U cijeloj priči na gubitku je najviše Cibona koja je izgleda nepotrebno putovala za Čačak, a odgođeni susret morat će igrati negdje u ionako pretrpanom rasporedu.

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!