Ostali sportovi

Odbojkaši i odbojkašice Mladosti u srijedu idu po prolaz u finale Kupa

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 07.02.2023.
Odbojkaši i odbojkašice Mladosti u srijedu idu po prolaz u finale Kupa
Foto: FaH

Odbojkaši i odbojkašice Mladosti u srijedu, 8. veljače, igraju polufinalne susrete Kupa Hrvatske...

Odbojkašice će u 18 sati u Domu odbojke ugostiti, u utakmici Kupa Hrvatske Snježane Ušić, ekipu karlovačkog Kelteksa, dok će odbojkaši u isto vrijeme, u Kupu Hrvatske Vinka Dobrića, odmjeriti snage u Sisku s istoimenim domaćinom.

Za podsjetnik, odbojkaši Mladosti prošle su godine u finalu s 3:1 pobijedili Mursu Osijek, dok su odbojkašice nenadano izgubile s 0:3 u polufinalu od aktualnih prvakinja Marine Kaštela. Uzgred, Kaštelanke su ove godine ispale u osmini finala od Splita (0:3).

Trener odbojkaša Ratko Peris uoči susreta u Sisku kaže:

"Zdravi smo, svi su igrači konačno na broju jer smo u posljednje vrijeme bili dosta načeti ozljedama i bolestima. Pripremili smo se za utakmicu, respektiramo Sisak, ali isto tako znamo da smo favoriti i očekujemo pobjedu i prolazak u finale."

Drugi polufinalni par je čine Rijeka i Mursa Osijek i taj susret počinje u 19 sati, a zanimljivo je da Mladostaši već u subotu 11. veljače (17 sati) gostuju u Rijeci, u okviru 15. kola Superlige.

Mladostašice pak na svom parketu dočekuju odličnu karlovačku ekipu, a o tom susretu trener domaćih odbojkašica Miodrag Miki Stojaković kaže:

"Kelteks je ozbiljna ekipa vrijedna svakog respekta tako da vrlo studiozno pristupamo tom susretu. Uostalom, mi smo prvi u Superligi, one su odmah iza nas na tablici, tako da i to govori o njihovoj snazi. Mi ćemo, nažalost, nastupiti bez dvije prvotimke, ozlijeđene Izabele Štimac i bolesne Astrid Popić, što nam pričinjava dodatne probleme. No, i bez njih vjerujem da smo kvalitetniji sastav pa očekujem našu pobjedu i prolazak u finale."

U drugom polufinalnom paru sastaju se Ribola Kaštela i Dinamo.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!