Košarka

Pavićević: 'Dražen je rekao Savezu da će otići u NBA, ako ga ne puste u Real Madrid'

Petar Jenjić • utorak, 07.02.2023.
Pavićević: 'Dražen je rekao Savezu da će otići u NBA, ako ga ne puste u Real Madrid'
Foto: Martina Japundžić

U jednom podcastu gostovao je nekadašnji legendarni košarkaš Luka Pavićević koji je ispričao priču o Draženovu odlasku u Real Madrid...

Nekadašnji crnogorski košarkaš Luka Pavićević bio je gost kod Mileta Ilića u podcastu "Jao Mile" gdje je ispričao jednu anegdotu vezanu za Dražena Petrovića.

Naime, Dražen je s 24 godine već osvojio dva europska naslova s Cibonom i bio naveliko tražen, ponajviše od Real Madrida. Međutim, vrijedilo je pravilo da igrači ne smiju van Jugoslavije prije navršene 24 godine, ali Petrović je postavio ultimatum košarkaškom savezu Jugoslavije.

"NBA i FIBA u to su vrijeme bile potpuno odvojene. NBA nije trebala imati dozvolu klubova iz Europe da bi potpisala igrača, a Dražen je bio dovoljno dobar da ode tamo. No, kada bi jednom zaigrao tamo, onda ne bi mogao igrati za reprezentaciju jer se to još uvijek smatralo amaterskim sportom. I onda je napravljen veliki preokret, kada je Dražen rekao Savezu da će otići u NBA, ako mu ne dozvole otići u Real Madrid. Poslije toga ne bi mogao igrati za Jugoslaviju."

Nakon toga vodstvo Saveza izašlo mu je u susret pa je otišao u Kraljevski klub gdje je odigrao jednu sezonu prije odlaska u NBA ligu. Nakon toga Savez je popustio pravila, donesen je Lex Petrović, pa je tako Žarko Paspalj otišao u San Antonio Spurse, a Vlade Divac u Los Angeles Lakerse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!