Zimski sportovi

James Crawford iznenadio u superveleslalomu i sa stotinkom prednosti uzeo svjetsko zlato

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.02.2023.
James Crawford iznenadio u superveleslalomu i sa stotinkom prednosti uzeo svjetsko zlato
Foto: EPA

Kanađanin James Crawford iznenađujući je pobjednik superveleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Courchevelu. Odnio je pobjedu sa stotinkom prednosti nad Aleksanderom Aamodtom Kildeom...

Novi dan na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju i nova utrka, a danas su na rasporedu bili skijaši koji su vozili superveleslalom. Pobjedu je odnio James Crawford koji je u pravo vrijeme odradio najbolju utrku karijere.

Crawford je dosad u karijeri imao samo tri plasmana na postolje u Svjetskom kupu, prošle sezone je u Kvitfjellu bio drugi u superveleslalomu, a iz ove sezone ima dva postolja u spustu, drugo mjesto iz Bormija i treće iz Beaver Creeka. Na Olimpijskim igrama u Pekingu bio je brončani u kombinaciji.

U Courchevelu je u cilj ušao s najboljim vremenom i to sa samo stotinkom prednosti ispred Aleksandera Aamodta Kildea, jednog od glavnih kandidata za pobjedu.

Kilde se tako morao zadovoljiti drugim mjestom iako je i on poput Crawforda odradio sjajnu utrku. Ipak, donji sektor bio je ključan, njega je Kanađanin odradio najbolje i tu je stigao do najboljeg vremena.

Mjesto na postolju zauzeo je i Alexis Pinturault koji je završio utrku na trećem mjestu s 26 stotinki zaostatka za pobjednikom i s devet stotinki boljim vremenom od četvrtoplasiranog Marca Odermatta.

Branitelj naslova iz Cortine, Vincent Kriechmayr završio je tek na 12. mjestu, a još lošiji bio je drugoplasirani s prošlog SP-a, Romed Baumann, koji je završio tek 27.

Superveleslalom:
1. James Crawford (Kanada) 1:07.22
2. Aleksander Aamodt Kilde (Kanada) +0.01
3. Alexis Pinturault (Francuska) +0.26
4. Marco Odermatt (Švicarska) +0.37
5. Raphael Haaser (Austrija) +0.58
6. Marco Schwarz (Austrija) +0.59
7. Adrian Smiseth Sejersted (Norveška) +0.62
8. Loic Meillard (Švicarska) +0.65
9. Brodie Seger (Kanada) +0.67
9. Andreas Sander (Njemačka) +0.67
...

FOTO: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!