Tenis

Kasatkina u neobičnom meču do prolaza u četvrtfinale, sve nositeljice uspješne

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.02.2023.
Kasatkina u neobičnom meču do prolaza u četvrtfinale, sve nositeljice uspješne
Foto: EPA

Miran dan za nositeljice na jakom WTA turniru u Abu Dhabiju. Njih četiri bile su u akciji i sve četiri prošle su u četvrtfinale...

Prva nositeljica turnira u Abu Dhabiju, Ruskinja Daria Kasatkina, u zanimljivom meču izbacila je Švicarku Jil Belen Teichmann. Izgubila je prvi set sa 6:1, ali uspjela se oporaviti i napraviti veliki preokret te slaviti sa 6:0, 6:2 u naredna dva seta.

Još jedna Ruskinja prošla je dalje i to Ljudmila Samsonova koja je u dva tijesna seta izbacila Barboru Krejčikovu. Samsonova je u prvom setu bila u problemima, Krejčikova je kod 5:4 servirala za set, ali nije to iskoristila i Ruskinja je došla do preokreta i seta sa 7:5. U drugom setu Krejčikova je spasila pet meč lopti prije tie-breaka i onda uz propuštenu set loptu izgubila s 8:6.

Dramatično je bilo i u dvoboju Beatriz Haddad Maije i Julije Putinceve u kojem je Brazilka bila bolja u tri seta. U drugom setu Haddad Maia je kod 5:4 servirala za meč i propustila tri meč lopte da bi u trećem setu slavila tek u 13. igri.

Najzvučniji dvoboj odigrale su Elena Ribakina i Karolina Pliškova. Kazahstanka je potvrdila da je danas bolja igračica i slavila je bez problema uz samo šest izgubljenih gemova. Ovo joj je treća pobjeda protiv Pliškove i još uvijek protiv Čehinje nije izgubila niti set.

WTA Abu Dhabi, osmina finala:
Daria Kasatkina (-, 1) - Jil Belen Teichmann (Švicarska) 1:6, 6:0, 6:2
Ljudmila Samsonova (-, 8) - Barbora Krejčikova (Češka) 7:5, 7:6(6)
Beatriz Haddad Maia (Brazil, 6) - Julia Putinceva (Kazahstan) 6:4, 6:7(5), 7:6(4)
Elena Ribakina (Kazahstan, 3) - Karolina Pliškova (Češka) 6:4, 6:2

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!