Tenis

ATP Dallas: Kinez piše povijest, tri Amerikanca u polufinalu

Petar Jenjić • subota, 11.02.2023.
ATP Dallas: Kinez piše povijest, tri Amerikanca u polufinalu
Foto: EPA

Odigrani su četvrtfinalni mečevi na ATP turniru u Dallasu, a izdvaja se prvo kineskog polufinale još od 1995. godine. Izborio ga je Yibing Wu...

Jeffrey John Wolf preokretom je stigao do polufinala ATP turnira u Dallasu. Bolji je bio od sunarodnjaka Francesa Tiafoea sa 4:6, 6:3, 6:4 nakon dva sata i sedam minuta igre.

Nakon gubitka prvog seta, Wolf se nijednom nije našao u opasnosti od novog breaka te je uspješno uzeo sljedeća dva. Ispalio je 11 aseva te imao 82 posto osvojenih poena nakon prvog servisa.

U polufinalu će igrati protiv još jednog sunarodnjaka Johna Isnera, koji je karakteristično za svoju igru, svladao Emilija Gomeza iz Ekvadora sa 7:6, 7:5 nakon sat i 47 minuta igre.

Isner je kroz meč spasio sve četiri break šanse protivnika. U tie-breaku prvog seta spasio je jednu set loptu, a iskoristio svoju treću. Činilo se da će se gledati i drugi tie-break, ali tada je Gomez posustao i izgubio servis.

Yibing Wu svladao je Adriana Mannarina sa 6:3, 6:4 i tako postao prvi kineski tenisač od Pan Binga 1995. godine koji je izborio polufinale nekog ATP turnira. Meč je trajao nešto više od sat vremena.

97. tenisač svijeta za ulazak u finale igrat će protiv Taylora Fritza koji je nakon velike borbe svladao Marcosa Girona sa 7:6, 3:6, 6:3.

U meču koji je trajao nešto manje od dva sata Fritz je ostvario 82 posto poena nakon prvog servisa. Prvi set dobio je sa 9:7 u tie-breaku, a u preostala dva vidjeli smo po jedan break sa svake strane. Uspješniji je bio osmi tenisač svijeta.

ATP Dallas, četvrtfinale:
Jeffrey John Wolf - Frances Tiafoe 4:6, 6:3, 6:4
John Isner - Emilio Gomez 7:6 (8), 7:5
Yibing Wu - Adrian Mannarino 6:3, 6:4
Taylor Fritz - Marcos Giron 7:6 (7), 3:6, 6:3

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!