Nogomet

Zekić se vraća na Gradski vrt, Osječani traže pobjedu

Petar Jenjić • subota, 11.02.2023.
Zekić se vraća na Gradski vrt, Osječani traže pobjedu
Foto: FaH

Nakon utakmice u Varaždinu slijedi dvoboj u Osijeku gdje će momčad Renea Pomsa tražiti povratak pobjedama protiv Slaven Belupa koji u posljednje vrijeme odnosi bodove s Gradskog vrta...

Osijek i Slaven Belupo u današnju utakmicu ulaze u nešto drugačijem raspoloženju. Momčad koju vodi Rene Poms odigrala je vrlo slabu utakmicu protiv Lokomotive i u Kranjčevićevoj upisala minimalan poraz, iako je mogao biti i puno veći.

Odlasci iz Gradskog vrta nastavljaju se pa je tako klub napustio i Danijel Lončar, ali i sam trener je rekao da se odlaskom brojnih igrača lošije igre mogu dogoditi. Naučiti nešto iz prošle utakmice bio bi veliki dobitak, istaknuo je trener u najavi utakmice.

Koprivničani u Osijek stižu na krilima remija protiv Dinama, ali prije toga upisali su poraz i remi bez postignutog pogotka. To će definitivno željeti promijeniti na stadionu gdje ih ide u zadnje vrijeme.

Naime u zadnje tri međusobne prvenstvene utakmice na Gradskom vrtu Slavenaši nisu izgubili pa imaju podlogu za optimizam i prvu pobjedu u novoj 2023. godini. Tu dio zasluga definitivno ide nekadašnjem treneru Osječana, a sada Farmaceuta, Zoranu Zekiću.

Prošla međusobna utakmica otišla je potpuno na stranu Osječana koji su u Koprivnici na krilima Mije Caktaša slavili s 4:0, dok je dvoboj na stadionu na kojem će se danas igrati, u sklopu trećeg kola, završio bez golova.

Što su rekli

Rene Poms, trener Osijeka: "Protiv Lokomotive je bilo teško jer formacija nije bila glavni problem na toj utakmici, puno stvari nije štimalo, ali analizirali smo ih, izvukao sam zaključke i gledamo prema naprijed da protiv Slaven Belupa odradimo puno bolji posao. Kada vidim kako je momčad reagirala, kako je trenirala kroz tjedan potpuno sam optimističan i pozitivan da ćemo pokazati dobru igru i da će svi pružiti maksimum da ostvarimo pobjedu."

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa: Dosta promijenjena ekipa, ali su i osvježeni, neke igrače su dobro utržili. Sada već imaju i dosta mladih igrača. Dosta zahtjevna utakmica, ali mene prvenstveno zanima kako ćemo se mi postaviti. Protiv Dinama je bilo dobro, a Dinamo je bio loš zbog naše igre. Mogli smo ih na kraju i kazniti. Hoće li biti promjena, vidjet ćemo, danas je još jedan trening na rasporedu. Taktičke zamisli postoje. Kakvi god istrčimo nisu bitni ni sustavi ni sastavi, nego kako ćemo završiti, kako ćemo dati energiju."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Gradski vrt, 17:10 sati

Suci: Goran Pečarić, Anto Marić, Dejan Vuković, 4. sudac: Ante Čuljak (svi Zagreb); VAR: Ante Čulina (Zagreb), Bojan Zobenica (V. Gorica)

Forma

Lokomotiva - Osijek 1:0
Osijek - Gorica 2:0
Osijek - Rijeka 1:1

Slaven Belupo - Dinamo 1:1
Varaždin - Slaven Belupo 1:0
Istra 1961 - Slaven Belupo 0:0

Nedostaju

Osijek: Špoljarić pod upitnikom

Slaven Belupo: (-)

Prošli dvoboj

Bila je to potpuno jednosmjerna utakmica u Koprivnici u kojoj je Antun Marković četiri puta vadio loptu iz gola. Hat-trick zabio je Mijo Caktaš, a jedan pogodak zabio je Laszlo Kleinheisler.

Prognoza

Gledajući samo posljednju prvenstvenu utakmicu koje su odigrale ove dvije momčadi, prognozirali bi remi, ali s obzirom na to da je Slaven u zadnje tri utakmice zabio samo jedan gol, očekujemo da će nastaviti u istom ritmu. Osijek će barem poneku svoju šansu pretvoriti u pogodak i doći do pobjede.

FOTO: HINA/ Marko MRKONJIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!