Nogomet

Dobro raspoloženje na Šubićevcu i Kajzerici, pobjedu žele i jedni i drugi

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.02.2023.
Dobro raspoloženje na Šubićevcu i Kajzerici, pobjedu žele i jedni i drugi
Foto: FaH

Nakon pobjede u Velikoj Gorici, Šibenčani traže nova tri boda s kojima bi potvrdili taj dobar rezultat i napravili još jedan korak prema ostanku u ligi...

Šibenik je napravio jako dobar posao u prošlom kolu SuperSport HNL-a, gostovao je kod Gorice i upisao uvjerljivu pobjedu te joj je ujedno pobjegao na sedam bodova razlike.

Sada na Šubićevac dolazi Lokomotiva, Šibenčani će ponovno tražiti puni plijen s kojim bi se približili Lokosima na tri boda, a Goricu ostavili na sigurnoj udaljenosti. Nakon smjene trenera i odlaska s klupe Marija Cvitanovića, Šibenik je s povratnikom Damirom Čanadijem dobro krenuo, ali ne smije stati na pobjedi u Velikoj Gorici.

Lokomotiva je dinamičan i vrlo neugodan protivnik, svjesni su toga u Šibeniku i morat će se postaviti vrlo čvrsto i odgovorno ako žele do dobrog rezultata.

Lokosi se polako kompletiraju pa se tao nakon dugačke pauze u puni pogon vraćaju i Lukas Kačavenda i Jakov Vasilj, nema nikakve dvojbe da će obojica biti veliko pojačanje.

No njim će trebati vremena, valja ih polako uvoditi kako ne bi došlo do neželjenih posljedica što zna često biti slučaj nakon takve stanke.

I Lokomotiva je u prošlom kolu bila uspješna i to na svom travnjaku protiv Osijeka kojeg je svladala 1:0. Tako i Šibenik i Lokomotiva puni samopouzdanja ulaze u ovaj dvoboj.

Što su rekli

Damir Čanadi, trener Šibenika: "Upisali smo važnu pobjedu, ali to je jedan korak. Idemo utakmicu po utakmicu, ostali smo na tlu. Još traje ta implementacija deset novih igrača, a na nekim stvarima još treba poraditi. Sada imamo Lokomotivu koja na ljestvici nije gdje bi trebala biti. Teren na Šubićevcu možda više odgovara njima jer igraju duge lopte na Kulenovića. Trebamo biti spremni na svaku loptu. Atmosfera je odlična, na svakoj poziciji imam barem dva igrača. Svi žele biti u momčadi. Prije nekoliko mjeseci nisam imao koga staviti u igru. 50 minuta smo protiv Gorice igrali dobro, ali bilo je i lošijih trenutaka. Cilj nam je to podignuti na 50 minuta više. Prioritet je i dalje ostanak. Sve što se u Šibeniku obećavalo godinama, tek sada slijedi. Takva je energija u i oko momčadi."

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Momčad dobro radi i trenira, a rezultat se vidi u našoj igri. Uz dobre prezentacije u prošlom kolu protiv Osijeka, posebno nas veseli povratak Kačavende i Vasilja. Šibenik je u prošlom kolu visoko slavio u Gorici i sigurno će na krilima te pobjede biti dodatno galvaniziran. Ako naš pristup i angažman budu kao i u dosadašnjim utakmicama, onda imamo pravo očekivati pozitivan ishod. U Šibeniku su uvijek neugodna gostovanja i morat ćemo uložiti maksimalan napor da ostvarimo zacrtano i u Zagreb se vratimo s bodovima."

Mjesto, suci, vrijeme

Šubićevac, 15 sati

Suci: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina), Jerko Crnčić (Vrbovec>). VAR: Mario Zebec (Cestica). AVAR: Ivan Mihalj (Velika Gorica)

Nedostaju

Šibenik: Knežević (crveni karton)

Lokomotiva: Bošković, Santini (ozljede)

Posljednji međusobni dvoboj

Lokomotiva i Šibenik prošli put susreli su se u Kranjčevićevoj, a susret je okončan 1:1. Vodili su Lokosi golom Tucija kada je isključen Maleš, a Šibenik u sudačkoj nadoknadi krasnim udarcem Salomona poravnava na 1;1.

Prognoza

Remi se nekako čini kao najrealniji ishod. Pobjede u prošlom kolu pomoći će ima da zadovoljnije i u dobroj atmosferi uđu u ovaj susret. Očekuje se dobar dvoboj, a bodom bi svi bili zadovoljni.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!