Ostali sportovi

Srebro i tri bronce na Svjetskom pojedinačnom kupu u kuglanju održanom u Rijeci

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 13.02.2023.
Srebro i tri bronce na Svjetskom pojedinačnom kupu u kuglanju održanom u Rijeci

Na XXIV. Svjetskom pojedinačnom kupu za žene i muškarce Valentina Gal bila je srebrna, a Alen Kujundžić brončani. Paula Polanšćak i Luka Požega na XVI. Svjetskom pojedinačnom kupu za juniorke i juniore U23 završili su kao brončani...

Prvo kolo hrvatski kuglači odradili su odlično, Valentina Gal je s 589:524 pobijedila Triinu Saetaliu iz Estonije, a u četvrtfinalu Tatjanu Zlojutro iz Bosne i Hercegovine.

U napetom polufinalnom meču, Eva Sajko iz Slovenije bila je dobra protivnica, a s 3:1 u setovima (553:556) Valentina je upisala pobjedu za finale. U finalu Anna Müller iz Njemačke bila je bolja od Valentine i s 598:586 osvojila je Svjetski pojedinačni kup u Rijeci. Srebro je pripalo Valentini Gal, a treće mjesto podijelile su Eva Sajko i Boglarka Hari iz Mađarske.

Alen Kujundžić je pobjedom protiv Mađara Zsombora Zapletana sa 671:615 došao do četvrtfinala gdje ga je čekao Peter Nemček iz Slovačke. Rezultatom 596:560 Alen je ušao u polufinale gdje ga je čekao još jedan Slovak, Erik Kuna koji je sa 642:618 pobijedio Alena i ušao u finale.

U finalu kupa snage su odmjerili već spomenuti Erik Kuna i Lukas Huber iz Austrije koji je i osvojio Svjetski kup u Rijeci. Srebro je pripalo Eriku Kuni, a broncu su podijelili Christian Wilke iz Njemačke i Alen Kujundžić.

Slično seniorima odigrali su i hrvatski juniori u konkurenciji U23, prvo kolo i četvrtfinale bez problema, ali nažalost u polufinalu protivnici su bili bolji.

Paulu Polanšćak je u polufinalu zaustavila Njemica Selina Thiem, koji je i osvojila Svjetski kup U23. Srebro je pripalo Vladani Obrenić iz Srbije, a broncu su podijelile Tina Mrzljak iz Slovenije i Paula.

Luka Požega je nažalost u polufinalu bio malo lošiji od Tima Brachtela koji je pobjedom osigurao nastup u finalu. Ipak, u finalu Lukas Temistokle bio je bolji i osvojio Svjetski kup U23, srebro je pripalo Brachtelu, a broncu su podijelili Luka Požega i Matthias Zatschkowitsch. Za Hrvatsku je nastupila i Amela Nicol Imširović koja je zaustavljena u četvrtfinalu.

U poretku nacija Hrvatska je zauzela pevo mjesto u kategoriji seniora i drugo mjesto u kategoriji U23, čime se potvrdilo da se Hrvatska i dalje nalazi u samom kuglačkom vrhu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!