Nogomet

U utorak se vraća Liga prvaka, deset Hrvata u potrazi za titulom

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 13.02.2023.
U utorak se vraća Liga prvaka, deset Hrvata u potrazi za titulom
Foto: EPA

Ovaj tjedan se prvim susretima osmine finala nastavlja Liga prvaka, a u lov na najprestižniji europski klupski trofej ide i deset hrvatskih igrača...

Deset hrvatskih nogometaša ostalo je u lovu na Ligu prvaka, koja se nastavlja ovoga tjedna prvim susretima osmine finala.

Za najprestižniji trofej u europskom klupskom nogometu još se bore: Luka Modrić (Real Madrid), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Petar Musa (Benfica), Ivan Perišić (Tottenham), Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Chelsea), Ante Rebić (Milan), Josip Stanišić (Bayern Munchen), te Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić (Eintracht).

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i veznjak Real Madrida, Luka Modrić, hrvatski je rekorder s pet naslova pobjednika Lige prvaka.

Prvu titulu europskog prvaka Modrić je osvojio 2014. kada je "Kraljevski klub" u finalu svladao gradskog rivala Atletico Madrid sa 4:1 nakon produžetaka.

Dvije godine kasnije Real je u finalu ponovo bio bolji od Atletico Madrida, ovoga puta nakon jedanaesteraca. Treću "kantu" Modrić je osvojio 2017. nakon pobjede protiv Juventusa od 4:1, a godinu dana kasnije i protiv Liverpoola 3:1.

Posljednju europsku titulu osvojio je lani, kada je Real Madrid i finalu ponovo pobijedio Liverpool s 1:0.

Mateo Kovačić je četiri puta slavio u Ligi prvaka, tri puta s Real Madridom (2016., 2017., 2018.), a jednom u dresu Chelsea (2021.).

FOTO: EPA/ROBERT PERRY

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!