Nogomet

Budimir: 'Koliko se City podigao u seniorskoj, toliko je narastao i u juniorskoj konkurenciji'

Branimir Korać • utorak, 14.02.2023.
Budimir: 'Koliko se City podigao u seniorskoj, toliko je narastao i u juniorskoj konkurenciji'
Foto: FaH

Hajdukovi juniori u osmini finala Lige prvaka igrat će protiv Manchester Cityja. Vrlo težak protivnik dolazi na Poljud gdje će mlada hajdukova momčad tražiti iznenađenje...

Trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir bio je svjestan kako ga čeka težak protivnik koga god izvukao u ždrijebu. Na kraju dolazi Manchester City.

"Koga god da smo izvukli, to su sve vrhunski europski klubovi. Dobili smo City koji je aktualni prvak Engleske i vodeći u njihovoj juniorskoj ligi. Ekipa je to puna reprezentativaca, svi znamo kako kupuju za prvu momčad, isto rade i s juniorima. Svakako jedan od najjačih protivnika koje smo mogli izvući", kaže Budimir za Hajduk Digital TV.

Budimir ističe kvalitetu Cityjeve akademije koja se ističe sve boljim radom.

"Kupuju igrače vrlo rano i imaju jako dobru akademiju. Phil Foden, Sancho, to su njihovi igrači. Stvarno rade jako dobro i nemaju probleme dovesti trenere i igrače iz cijelog svijeta. Koliko su se podigli u seniorskoj, toliko su se podigli i u juniorskoj konkurenciji."

Pred njim i stožerom je dosta posla, morat će što bolje proučiti jako teškog protivnika.

"I Šahtar smo dobro skautirali i pogledali njegovih deset utakmica, tako ćemo i sa Cityjem. Siguran sam da ćemo taktički to odlično odraditi i da će igrači to ispuniti na terenu. Nešto se pita i protivnika koji je jako dobar, vidjet ćemo."

Budimir otkriva kako mu je bilo svejedno s kim će igrati, jedina želja je bila igrati taj susret na Poljudu.

"To mi je bila jedina želja. Znali smo da su svi jaki i zato sam želio samo da igramo na Poljudu. Nadam se da ćemo srušiti rekord juniorske Lige prvaka, navijači su nam svima dodatni impuls."

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!