Tenis

Matija Pecotić piše čudesnu priču, u debiju u glavnom ždrijebu svladao bivšeg Top 10 igrača

Branimir Korać • srijeda, 15.02.2023.
Matija Pecotić piše čudesnu priču, u debiju u glavnom ždrijebu svladao bivšeg Top 10 igrača

Matija Pecotić prvi put u životu igrao je u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira. U Delray Beachu nije samo igrao nego je i svladao američkog profesionalca, bivšeg Top 10 igrača, Jacka Socka...

Priča Matije Pecotića već je svima poznata, priča o tenisaču koji je studirao na Princetonu i Harvardu, koji je danas uspješni direktor velike tvrtke, a u pokušaju da se ozbiljnije posveti tenisu zaustavili su ga ozljeda pa COVID-19.

Međutim u Delray Beachu je pokazao kako je talent tu i kako je u tenisu mogao napraviti puno više. Sada mu je tenis ljubav i ispušni ventil te ga pokušava uklopiti između poslovnih obaveza, a da je i to moguće pokazao je na ATP turniru u Delray Beachu.

Ljudi koji su isključivo posvećeni tenisu i koji imaju timove koji se bave njima poraženi su od hrvatskog tenisača koji je apsolutna senzacija turnira.

U kvalifikacijama su pali Kozlov i Sandgren, a u glavnom ždrijebu Jack Sock. Sock je bivši Top 10 igrač koji je potpuno posvećen tenisu, ali Pecotić ga je iznenadio i svladao preokretom.

Amerikanac je dobio prvi set sa 6:4, bilo je u početku nervoze kod Pecotića, ali kada je ona prošla, hrvatski tenisač napravio je preokret i s dva puta po 6:2 prošao dalje.

U 34. godini Pecotić uživa u danima karijere, zbog manjka turnira trenutno je tek 784. tenisač svijeta, ali to se uopće nije vidjelo na terenu.

Prvi put u karijeri uspio je doći do glavnog turnira i odmah je upisao i tamo pobjedu. U drugom kolu imat će još teži posao jer ga čeka Marcos Giron.

ATP Delray Beach, prvo kolo:
Matija Pecotić (Hrvatska, Q) - Jack Sock (SAD, WC) 4:6, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!