Ostali sportovi

Mladostašice izborile polufinale MEVZA lige osvajanjem trećeg mjesta u regularnom dijelu sezone

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 15.02.2023.
Mladostašice izborile polufinale MEVZA lige osvajanjem trećeg mjesta u regularnom dijelu sezone
Foto: FaH

Odbojkašice Mladosti regularni su dio Srednjeeuropske MEVZA lige okončale na trećem mjestu osiguravši tako polufinale kojem su težile.

U posljednjoj utakmici regularnog dijela, koji se igrao turnirskim sustavom, kod kuće su Zagrepčanke izgubile od Calcit Kamnika s 0:3 (21, 22, 16), pa su Slovenke tom pobjedom zauzele čelnu poziciju. Druga je mađarska Bekescaba, a četvrtoplasirana ekipa također iz Slovenije, Nova KBM Branik Maribor.

Podsjetimo, ukrajinski Prometey Dnipro samo je dan ranije otkazao nastup na turniru u Zagrebu koji je trebao trajati tri dana, pa su maksimalne pobjede od 3:0 pripisane i Mladosti i Calcit Kamniku.

Mladostašice su u Domu odbojke protiv Kamničanki u prvom setu vodile s 13:8 i kontrolirale susret sve do 18:14, no tada Kamničanke u seriji 7-0 preuzimaju vodstvo od 21:18, i osvajaju set sa 25:21.

Drugi set vrlo sličan, domaće opet imaju +5 (11:6), a gošće ponovno dugom serijom (6-0) prelaze u vodstvo (12:11). Posljednji egal u drugom setu bilježimo kod 17:17, a onda slijedi još jedna serija Kamničanki, 5-0 za 22:17. Set su gošće na kraju dobile s 25:22, a onda u trećem puno lakše, no u prethodna dva, sve kapitalizirale sa 25:16 za pobjedu od 3-0.

U meču koji je trajao 71 minutu, gošće su bolje servirale (7-6), blokirale (8-5), napadale (42-30), primale servis (46-28%), a jedino gdje su obje ekipe bile izjednačene su neforsirane pogreške, po 18 na svakoj strani.

Aida Mehić s 12 poena najučinkovitija kod Mladosti, a Fatoumatta Sillah iz Gambije s 22 poena kod gošći.

Kapetanica Mladosti, reprezentativka Klara Perić, nakon susreta je konstatirala:

"Servisima su nam donekle poremetile prijem, i tu možda leži ključ njihove pobjede. Htjele smo im se revanširati za posljednji poraz u kvalifikacijama za Ligu prvakinja, kada smo od njih ispale zlatnim setom, ali nije išlo, nažalost, iako smo dale sve od sebe."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaOstali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!