Košarka

Štirjan: 'Održavali smo neku prednost, ali nikako nismo uspijevali prelomiti'

Petar Jenjić • srijeda, 15.02.2023.
Štirjan: 'Održavali smo neku prednost, ali nikako nismo uspijevali prelomiti'
Foto: FaH

Trener Dinama Mario Štirjan čestitao je Kvarneru na borbenosti i istaknuo da je utakimca s velikim brojem poena sigurno ljepša za publiku, nego za trenere...

Zagrebački Dinamo ostvario je povijesni uspjeh plasmanom u polufinale SuperSport Kupa Krešimira Ćosića. Nije bilo lako jer je drugoligaš Kvarner 2010 pružio odličan otpor.

Istaknuo je to u izjavi za Sportsku televiziju i trener Mario Štirjan nakon jedne izuzetno efikasne utakmice.

"Mislim da smo gledali jednu odličnu, šutersku utakmicu s velikim brojem pogođenih trica što je sigurno ljepše za publiku, a za trenera ipak malo manje. Nismo ušli na pravi način i kroz cijelu utakmicu smo održavali neku prednost, ali nikako nismo uspijevali prelomiti. Htio bih čestitati Kvarneru na odličnoj borbi, na sjajnoj partiji, od nas su izvukli maksimum. Napravili smo previše, prvenstveno obrambenih, grešaka."

Dinamo je puno ranije mogao prelomiti utakmicu, ali zbog ishitrenih napada do toga nije došlo.

"U polufinalu to moramo drastično promijeniti. Velika je stvar nakon četiri uzastopna poraza psihološki upisati pobjedu. Imam dojam da smo, u situacijama kada smo mogli prelomiti utakmicu, išli na ishitrena rješenja što nije ispalo dobro. S lošim šutevima gubili smo lopte i davali šansu Kvarneru da se u tranziciji kroz lagane poene vrati u utakmicu. U samom finišu odradili smo dvije korektne obrane i zavrtjeli dobre napade pa prelomili u zadnjoj minuti."

Sada slijedi polufinale gdje će sigurno čekati neki od najboljih klubova.

"Velika škola za sve, kako za klub, tako i za puno nas koji smo dio ekipe. Nismo se baš nalazili u ovakvim situacijama. Preferencije nema, među četiri smo ekipe i tko god dođe pripremit ćemo se najbolje. Vjerujem da ćemo pružiti jako dobar otpor", dodao je Štirjan.

FOTO: HINA/Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!