Košarka

Bogdanović sjajan u porazu Pistonsa, vrlo dobar debi Šarića u dresu Thundera

Branimir Korać • četvrtak, 16.02.2023.
Bogdanović sjajan u porazu Pistonsa, vrlo dobar debi Šarića u dresu Thundera
Foto: EPA

Dvojica Hrvata noćas su bila u akciji u NBA ligi i obojica mogu biti zadovoljna vlastitim nastupom. Bogdanoviću to ipak nije bilo dovoljno za pobjedu dok je Šarićev Thunder bio uspješniji...

Boston Celticsi očekivano su lako stigli do pobjede protiv Detroit Pistonsa. Celticsi su pomeli Pistonse u seriji upisali sve četiri glatke pobjede, a ova noćašnja bila je najuvjerljivija.

Celticsi su noćas rutinski slavili, već do poluvremena imali su 15 poena viška, u nastavku su Pistonsi malo smanjili, ali na kraju je Boston ponovno pobjegao i uvjerljivo slavio.

Šut za tricu Bostona bio je na gotovo 50 posto, ubacili su ih 21 i tako je jako teško svladati jednu od najboljih momčadi lige.

Kod Celticsa Jayson Tatum ubacio je 38 poena (6/10 trica) uz devet skokova i sedam asistencija, a Malcolm Brogdon dodao je 25 poena (5/8 trica) i šest asistencija. Kod poraženih Bojan Bogdanović je za 33 minute ubacio 28 poena (11/14 za dva, 1/3 za tri, 3/4 slobodna) uz pet skokova i dvije asistencije. Jaden Ivey dodao je 17 poena i pet skokova.

Oklahoma City Thunder vrlo uvjerljivo stigao je do pobjede protiv Houston Rocketsa. Završilo je 133:96, domaćin je apsolutno izdominirao susretom, a posebno impresivno izgledao je u prve tri dionice kada je u svakoj od njih Thunder ubacio barem 38 poena.

Prve minute od dolaska iz Phoenix Sunsa upisao je Dario Šarić i bio je dobar. Za 14 minuta ubacio je 12 poena (3/3 za dva, 1/3 za tri, 3/3 slobodna) uz pet skokova.

Shai Gilgeous-Alexander bio je najefikasniji s 29 poena i šest asistencija, a Luguentz Dort dodao je 15 poena. Kod Rocketsa Jabari Smith je ubacio 15 poena uz devet skokova, a Jalen Green 14 poena.

NBA:
Boston Celtics - Detroit Pistons 127:109
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 133:96

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!