Nogomet

Fiorentina razbila Bragu u gostima, Miliću cijela utakmica u remiju Lecha

Petar Jenjić • četvrtak, 16.02.2023.
Fiorentina razbila Bragu u gostima, Miliću cijela utakmica u remiju Lecha
Foto: EPA

Antonio Milić odigrao je cijelu utakmicu za Lech Poznan koji je na gostovanju kod Bodo/Glimta odigrao bez golova. Josip Brekalo zbog ozljede nije bio u sastavu Fiorentine koja je visoko slavila u gostima kod Brage...

Odigrane su četiri prve utakmice šesnaestine finala Konferencijske lige, a u prvim poluvremenima vidjeli smo ukupno samo jedan pogodak.

Postigla ga je Fiorentina na gostovanju kod Brage, a strijelac za goste je u sudačkoj nadoknadi bio Luka Jović. Viole su na koncu slavile s visokih 4:0 te tako došle nadomak sljedeće faze.

Portugalska ekipa u 55. minuti ostala je s igračem manje nakon izravnog crvenog kartona Tormena. Iskoristili su to gosti koji su šest minuta kasnije povećali vodstvo. Ponovno je strijelac bio Jović kojem je to bio peti gol za Viole u 21. nastupu.

Za 3:0 zabio je Arthur Cabral u 79. minuti, četiri minute nakon ulaska u igru, a pobjedu je svojim drugim golom zaključio isti igrač u zadnjim sekundama susreta. U dresu Fiorentine nije bilo Josipa Brekala zbog ozljede.

Pobjedu uoči uzvrata upisao je i Qarabag koji je minimalno slavio kod kuće protiv belgijskog Genta.

Veliku šansu za vodstvo domaćina propustio je u 52. minuti Ramil Šejdajev koji je penal obranio Davy Roef. Ipak, azerbajdžanski klub stigao je do vodstva u 12 minuta prije kraja, a zabio je Leandro Andrade.

Prvu utakmicu nakon tragičnih događanja u zemlji odigrao je turski Trabzonspor koji je na domaćem terenu minimalnu prednost od 1:0 protiv švicarskog Basela.

Trabzonspor je do vodstva stigao nakon nešto više od sat vremena igre. Poentirao je Jens Stryger Larsen kojem je to bio prvijenac za turski klub u 22. utakmici. Rezultat se više nije promijenio.

Bodo/Glimt na domaćem je terenu odigrao bez golova protiv Lecha iz Poznana. Za poljsku momčad cijelu je utakmicu odigrao Antonio Milić.

Konferencijska liga, 1/16 finale:
Bodo/Glimt - Lech 0:0
Braga - Fiorentina 0:4
Qarabag - Gent 1:0
Trabzonspor - Basel 1:0

FOTO: EPA/CLAUDIO GIOVANNIN

Konferencijska liga, nokaut faza

1/16 finala - prve utakmice

Bodo/Glimt0:0Lech Poznań
Braga0:4Fiorentina
Qarabağ1:0Gent
Trabzonspor1:0Basel
AEK Larnaca1:0Dnipro
Lazio1:0CFR Cluj
Ludogorec Razgrad1:0Anderlecht
Šerif Tiraspol0:1Partizan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!