Vodeni sportovi

Kobešćak za Sportnet: 'Sa šest bodova u naredna tri kola bili bismo jako blizu Final Eightu'

Branimir Korać • četvrtak, 16.02.2023.
Kobešćak za Sportnet: 'Sa šest bodova u naredna tri kola bili bismo jako blizu Final Eightu'
Foto: FaH

Vaterpolisti Juga u petak, s početkom u 19 sati, u Dubrovniku dočekuju momčad Spandaua. Protiv Nijemaca su nedavno igrali u gostima i uz dosta muke došli do pobjede...

Jug je u Njemačkoj slavio s 12:11, preokretom u završnici u teškom susretu u kojem je hodao po rubu poraza. Vjekoslav Kobešćak nikako nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi u tom dvoboju, ali pozitivno je u tome što je Jug unatoč skromnijem nastupu stigao do pobjede.

Od "uzvrata" u Dubrovniku Kobešćak očekuje bolji nastup svoje momčadi.

"Spandau je jako dobar protivnik, ali mi smo prikazali igru koja nije bila dovoljno kvalitetna, bila je dovoljna za pobjedu, ali mislim da se do pobjede moglo doći i na lakši način. Općenito smo zadnja tri kola Lige prvaka bili u padu forme, ali smo i takvi uzeli sedam bodova i to je jako dobar rezultat. Nadam se da ćemo sada protiv Spandaua pružiti bolju igru, da ćemo biti kvalitetniji u obrani i u napadu. Mislim da bismo sa šest bodova u naredna tri kola bili jako blizu plasmana na Final Eight što bi bio veliki uspjeh i ostvarenje našeg cilja."

Liga prvaka je na polovici ovog dijela sezone i još je dosta prostora za napredak na ljestvici. Uostalom, Ferencvaros i Novi Beograd dolaze u Dubrovnik.

"Tako je, ali to su momčadi koje su bolje od nas. Mi smo iznenađujuće uzeli bod protiv Novog Beograda, ali zasluženo. Sljedeći tjedan igramo s njima u regionalnoj ligi u Dubrovniku i vidjet ćemo kako ćemo se sada boriti s njima. I s Ferencvarosem smo imali utakmicu u kojoj smo imali šansu, ali ipak je realnije očekivati da ćemo u susretu sa Spandauom, OSC-om i Sabadellom tražiti bodove. Mi ćemo u tim susretima tražiti svoju šansu za plasman na Final Eight. Ono što nas čeka s Ferencvarosem, Novim Beogradom pa i Brescijom u gostima, to je samo nekakva nadogradnja, nadam se da možemo doći na tu razinu. OSC, Sabadell, Spandau i Marseille su naši izravni konkurenti za plasman na Final Eight."

Međutim nisu niti ovi najbolji nepobjedivi, tako je i Spandau iznenadio i svladao Ferencvaros.

"Spandau igra jako dobro, igra čvrst vaterpolo, a s promjenom trenera dobio je agresivnost i u principu, osim s Marseilleom i Novim Beogradom, imali su sve utakmice koje su bile vrlo neizvjesne. Nema laganog protivnika, postoji razlika u kvaliteti i ona je na strani Ferencvarosa, ali nema laganog protivnika. I mi smo bili na rubu poraza u Njemačkoj iako mislim da smo bolja momčad od Spandaua. To je bio takav dan, sve ono oko Nove godine gdje je istrošenost kod svih bila na vrlo velikoj razini, posebno kod momčadi koje imaju puno reprezentativaca. Sezona je svima teška, usponi i padovi su mogući. Veće je iznenađenje taj naš bod kod Novog Beograda nego poraz Ferencvarosa u Njemačkoj."

Kakva je situacija u momčadi, tko će propustiti dvoboj protiv Spandaua?

"Mi sigurno nećemo nastupiti kompletni, igramo bez našeg prvog beka Matiasa Biljake kojem je slomljen nos u zadnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Primorja. Mislim da će svi ostali biti spremni. Kod Spandaua neće biti suspendiranog Ćuka koji je u zadnjoj utakmici zaradio brutality."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!