Nogomet

FourFourTwo: Luka Modrić na 28. mjestu najboljih nogometaša svih vremena

hns.family, Petar Jenjić • petak, 17.02.2023.
FourFourTwo: Luka Modrić na 28. mjestu najboljih nogometaša svih vremena
Foto: EPA

Prema pisanju britanskog "FourFourTwo", Luka Modrić našao se na 28. mjestu ljestvice najboljih nogometaša svih vremena...

Luka Modrić uvršten je na 28. mjesto u izboru pedesetorice najboljih igrača na svijetu svih vremena uglednog britanskog časopisa FourFourTwo.

U obrazloženju 28. pozicije kapetana Vatrenih između ostaloga stoji da je pet puta postao prvak Europe s Realom, a kao najveći trenutak njegove karijere istaknuta je činjenica da je Hrvatsku 2018. godine vodio do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i kao post festum tog ostvarenja osvojio Zlatne loptu, prekinuvši dugogodišnji "duopol" Messi-Ronaldo.

Modrić je iza sebe ostavio i takve velikane, poput Thierryja Henryja, Ruuda Gullita, Socratesa, Raymonda Kope, Rivalda, Stanleyja Matthewsa, Romarija, Bobbyja Moorea i Paola Rossija.

Najboljim igračem svih vremena u izboru časopisa FourFourTwo je Lionel Messi, na drugom mjestu je Pele, a na trećem Diego Maradona. Od četvrtog do desetog mjesta redom su se našli Cristiano Ronaldo, Johan Cruyff, Zinedine Zidane, Franz Beckenbauer, Alfredo Di Stefano, Ronaldo i George Best.

AUTOR: Hrvatski nogometni savez

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!