Košarka

Mulaomerović nakon ulaska u finale: 'Potrošili smo se više nego što smo imali u planu'

Mihaela Bradovski • petak, 17.02.2023.
Mulaomerović nakon ulaska u finale: 'Potrošili smo se više nego što smo imali u planu'
Foto: Marin Sušić

Cedevita Junior izborila je prolaz u finale SuperSport kupa Krešimir Ćosić. U polufinalnom je susretu nadigrala Dinamo...

Zagrebački dvoboj u polufinalu SuperSport kupa Krešimir Ćosić otišao je na stranu Cedevite Junior. Dinamo se borio, ali Cedevita Junior je potvrdila kako je ipak kvalitetnija momčad i zasluženo je slavila s 89:75.

"Čestitam svojoj ekipi na izborenom finalu. Bila je ovo zanimljiva utakmica, onakva kakve kup utakmice i jesu. Potrošili smo se više nešto što smo imali u planu, u drugom su poluvremenu vodili i pet razlike. Međutim, kada smo se uspjeli konsolidirati i odigrati obranu onako kako to i inače radimo, došli smo u stabilnu situaciju i na kraju do pobjede, što je i najvažnije", govorio je nakon pobjede Damir Mulaomerović.

Trener Cedevite Junior nije skrivao zadovoljstvo plasmanom u finale Kupa gdje je njegova ekipa bila i prošle sezone.

"Drugu smo godinu za redom u finalu i smatram da smo zasluženo tu gdje jesmo. Simon i Marčinković su odlični mentori mlađim igračima, u smislu pristupa i onoga što daju na terenu. Mustapiću je ovo bila jedna od boljih utakmica sezone, Batinić je također odigrao dobro u svim segmentima igre. Ciani ima 19 godina, a iza njega je odlično drugo poluvrijeme. Svatko je odradio svoj dio. Dinamo posjeduje kvalitetu, pokazao je da je zasluženo ovdje i da ga se ne smije podcijeniti, a pogotovo kada ima šuterski dan."

Prvi put u finalu bit će Renato Serdarušić koji nije skrivao ponos što je došao već i do poluzavršnice.

"Bilo mi je ovo prvo polufinale Kupa i osjećaj je nevjerojatan. Želja mi je napunjena dvorana sutra i da nas navijači podrže jer vjerujem da će finale biti pravo bez obzira hoće li nam protivnik biti Cibona ili Šibenka."

FOTO: KK Cedevita Junior/Marin Sušić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!