Košarka

Ante Tomić ponovno briljirao i poklonio si za rođendan polufinale Kupa

Branimir Korać, HINA • subota, 18.02.2023.
Ante Tomić ponovno briljirao i poklonio si za rođendan polufinale Kupa
Foto: EPA

Hrvatski centar Ante Tomić je u petak navečer, na svoj 36. rođendan, bio najbolji strijelac Joventuta u pobjedi 94:81 nad Baskonijom u četvrtfinalu španjolskog kupa...

Tomić je zabio 18 koševa za katalonsku momčad koja će u subotu igrati polufinale protiv Tenerifa. U drugom polufinalu susrest će se Real Madrid hrvatskog igrača Marija Hezonje i Unicaja.

Turnir španjolskog kupa igra se u Badaloni, domu Joventuta, pa se Tomić s momčadi nada trofeju.

"Reagirali smo dobro. Drugo poluvrijeme je bilo izvanredno, posebno u obrani. Kasnije smo uhvatili nešto više ritma i branili svoju zonu", izjavio je Tomić u dvorani Palau Olímpic de Badalona gdje se okupilo 11.075 gledatelja.

Rekao je da nije mogao poželjeti ljepši rođendanski dar.

"Ovo je bila posebna noć za sve, ne samo za mene. Puno hvala navijačima, bez njih ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Jako se veselim zbog ovakvog ambijenta i što je Joventut napokon pobijedio u kupu nakon tolikih godina", izjavio je Tomić.

Dubrovčanin je s 18 koševa i pet skokova bio najistaknutiji igrač susreta te je na kraju utakmice puhao u slavljeničke svjećice na torti koju su mu donijeli na teren. Publika u crno-zelenim dresovima mu je za to vrijeme pjevala "Sretan ti rođendan" i vikala "MVP, MVP!".

Službeno priznanje za najkorisnijeg igrača, MVP, dodijelit će se samo u finalu.

U posljednjih 12 godina španjolski kup su osvajali Barcelona i Real Madrid. Joventut, što na katalonskom jeziku znači Mladost, osvojio ga je 2005. godine.

Bivši hrvatski reprezentativac Tomić za momčad iz Badalone, primorskog gradića pokraj Barcelone, igra od ljeta 2020.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!