Ostali sportovi

Treneri Marine i Centrometala najavljuju vrlo zanimljivo 16. kolo Superlige

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 18.02.2023.
Treneri Marine i Centrometala najavljuju vrlo zanimljivo 16. kolo Superlige

Odbojkaši i odbojkašice došli su do 16. kola hrvatskog prvenstva. Na rasporedu je nekoliko itekako zanimljivih susreta u obje konkurencije...

Marina Kaštela je na četvrtom mjestu, Ribola Kaštela na petom, a ova dva kaštelanska kluba igraju u subotu lokalni derbi, pred kamerama Sportske televizije. Marina ima skor 11-4, a Ribola 9-6.

Ne treba niti spominjati koliko je lokalni derbi važan u Kaštelima, saznanje tko je najbolji u gradu. Goran Jahura, trener domaćina ovog susreta, Marine Kaštela, najavljuje taj i sve ostale utakmice ovog zanimljivog kola.

MARINA KAŠTELA – RIBOLA KAŠTELA, subota 18. veljače u 14.00 sati

"Teško je prognozirati ovakve susrete jer tu ne igra samo trenutna forma već i motivacija, lokalni prestiž, inat. Mi smo malo 'nizvodno' što se forme tiče, igramo toplo-hladno u posljednje vrijeme, ali isto to vrijedi i za naše suparnice. Imali smo nekih problema s bolesti igračica, imale su i one, tako da smo u sličnoj poziciji. Uglavnom, bit će to pravi derbi i vjerujem dobra utakmica u kojoj će gledatelji uživati."

NEBO – OSIJEK, subota 18. veljače u 18.00 sati

"Nebo se pojačalo u zimskom prijelaznom roku, ostvarili su važne pobjede protiv Velog Vrha, Splita i Kelteksa, uzele set Mladosti, tako da su po meni favoriti u susretu protiv Osijeka, koji igra dosta promjenjivo."

SPLIT – RIJEKA CO, subota 18. veljače u 16.00 sati

"Split u ritmu toplo-hladno, ali po meni su ipak favoriti protiv Riječanki koje su domaćinska ekipa koja puno bolje igra u svojoj dvorani nego vani."

KELTEKS – DINAMO, subota 18. veljače u 20.00 sati

"Ovo je također derbi, mi smo lokalni, a oni zapravo igraju derbi 16. kola, jer je Kelteks na drugoj, a Dinamo trećoj poziciji. Borba je to za drugu poziciju, odmah iza nedodirljive Mladosti. Dinamo tu ima veće šanse za pobjedu, u posljednje vrijeme igraju u sjajnoj formi i zapravo su jedina trenutna naša ekipa koja se može suprostaviti Mladosti, što ćemo i vidjeti uskoro u finalu Kupa Hrvatske Snježana Ušić."

ENNA VUKOVAR – VELI VRH, subota 18. veljače u 19.00 sati

"Prednost dajem domaćoj ekipi, koja je po meni nezasluženo trenutno sedma, jer imaju ekipu za puno bolju poziciju. Nekako još nisu pokazale do sada sav svoj raskošni talent."

BRDA – MLADOST, nedjelja 19. veljače u 18.00 sati

"Utakmica posljednje i prvoplasirane ekipe, tu se nema što puno predviđati, Mladost je definitivni favorit u ovom susretu u kojem će njihov trener vjerojatno dati priliku i mlađim igračicama da steknu iskustvo. S druge strane, Brda igraju kao da su se predala, kao da ne vjeruju više u opstanak, pokazao je to i posljednji susret s Ribolom koja je bila jako oslabljena."

Centrometal iz Nedelišća četvrtoplasirana je momčad Superlige, s velikim ambicijama da uđe u Final Four na kraju regularnog dijela. Trenutno dobro guraju, pa njihov trener Siniša Novak najavljuje pobjedu u sljedećem kolu, a osvrnuo se i na sve ostale susrete 16. kola Superlige.

MEDICINAR TRNJE – CENTROMETAL, subota 18. veljače u 19.00 sati

"Jako se dobro poznajemo međusobno, odigrali smo i nekoliko prijateljskih susreta do sada, tako da nema tajni među nama. Vjerujem u našu pobjedu, bez obzira na snagu suparnika. Želimo se s bodovima vratiti iz Zagreba."

SPLIT – RIJEKA, subota 18. veljače u 19.00 sati

"Ne znam u kojem će sastavu igrati Split, to kod njih igra jako veliku ulogu. Protiv nas su, recimo, bili oslabljeni. U svakom slučaju, po meni je tu Rijeka ipak blagi favorit, a ako svi budu kompletni bit će to jako napeta utakmica."

MLADOST – MARSONIA, subota 18. veljače u 18.00 sati

"S bilo kojim sastavom Mladost je definitivni favorit, bez obzira što se Marsonia ozbiljno pojačala."

SISAK – RIBOLA KAŠTELA, subota 18. veljače u 17.00 sati

"Kaštelani igraju u dobroj formi, žele u završnicu prvenstva, dok Sisak igra dosta promjenjivo, pa svakako ulogu favorita dajem Riboli."

KITRO VARAŽDIN – ZADAR, subota 18. veljače u 16.00 sati

"Varaždinci koji još uvijek imaju ambicija za Final Four favoriti su protiv pretposljednjeg Zadra, pogotovo jer igraju doma, iako su posljednji susret igrali bez nekih ključnih igrača."

"ROVINJ – MURSA OSIJEK, subota 18. veljače u 16.00 sati

"Ni tu također nije teško prognozirati pobjednika, Osječani su vodeći bez poraza i siguran sam da će tako ostati i nakon ovog kola."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!