Košarka

Cibona do devetog trofeja u Kupu, Cedevita Junior skoro bez šanse

Petar Jenjić • subota, 18.02.2023.
Cibona do devetog trofeja u Kupu, Cedevita Junior skoro bez šanse
Foto: FaH

Košarkaši Cibone osvajači su SuperSport Kupa Krešimira Ćosića. U Domu Dražena Petrovića slavili su protiv Cedevite Junior...

Završeno je još jedno izdanje Kupa Krešimira Ćosića, a po deveti put trofej je osvojila Cibona. Na domaćem parketu u finalu je igrala protiv Cedevite Junior.

U reprizi finala iz prošle godine, Vukovi su slavili rezultatom 86:66. Kada se sve zbroji i oduzme, apsolutno zaslužen trofej momčadi koju vodi Josip Sesar.

Cibona je preuzela vodstvo krajem prve četvrtine, a prednost je rasla kako je vrijeme odmicalo. Imala je i 18 razlike. Činilo se da je osigurala pobjedu već početkom drugog poluvremena, no njihov se protivnik nije predavao i stigao je na samo minus pet početkom zadnje dionice.

Ipak, sjajni Borna Kapusta bio je ključan igrač svoje ekipe, a svojim je ubačajima vratio na dvoznamenkastu prednost i potvrdio pobjedu u finalnom okršaju.

Cedevita je bolje krenula u utakmicu i stigla do ranog vodstva. U toku prve dionice vodila je s 18:13, ali onda je uslijedila serija Vukova od 13:0 na krilima Filipa Bundovića kojima je zaključila prvu četvrtinu (26:18).

Nakon tri pogođene trice na početku, Cedevita je promašila više od deset sljedećih uzastopnih. Cibona je odmah početkom druge četvrtine stigla do dvoznamenkaste prednosti, a na poluvrijeme otišla s 14 koševa viška (45:31).

Činilo se da Cibona potpuno kontrolira susret, ali Cedevita se nije predavala i u završnim sekundama treće četvrtine stigla je na samo šest koševa minusa (60:54).

Spustila se Cedevita i na minus pet, ali na krilima briljantnog Kapuste i njegovih vanjskih šuteva, Vukovi su se vratili na veću razliku čime su okopnile nade Damira Mulaomerovića i njegove ekipe u preokret.

Kapusta je susret zaključio s 27 poena, šest skokova i osam asistencija, dok je Filip Bundović dodao 17 koševa.

Najbolji je u redovima Cedevite bio Jakov Mustapić s 20 poena i pet asistencija, ali nedostajao je priključak njegovih suigrača za nešto više.

Kup Krešimira Ćosića, finale:
Cedevita Junior - Cibona 66:86

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Kup Krešimira Ćosića

finale

Cedevita Junior66:86Cibona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!