Nogomet

Nedjeljni program završava na Poljudu: Posljednja Gorica stiže u goste Hajduku

Petar Jenjić • nedjelja, 19.02.2023.
Nedjeljni program završava na Poljudu: Posljednja Gorica stiže u goste Hajduku
Foto: FaH

Kolo će utakmicom na Poljudu zaključiti trenutno drugoplasirana i posljednja momčad lige. Hajduk će protiv Gorice tražiti drugu uzastopnu pobjedu...

Nakon pobjede u gostima kod Varaždina, Hajduk se vraća na Poljud gdje ga dočekuje utakmica protiv posljednje momčadi lige. Radi se o Gorici koja je u zadnjih pet kola upisala dva remija i tri poraza, ali pritom nije postigla nijedan pogodak.

Hajduku nije bilo lako ove sezone protiv Gorice. U prvom međusobnom dvoboju u gostima slavila je golom Marka Livaje u sudačkoj nadoknadi, da bi u drugom, onom na Poljudu, slavila 3:1. Susret je prelomila tek u drugom poluvremenu.

Slično se očekuje i danas, a trener Ivan Leko pozvao je na oprez, posebno jer, kada se radi o Gorici, stanje s bodovima nije realno s obzirom na prikazano. Isto tako, Hajduk nakon ove utakmice čeka derbi protiv Dinama i četvrtfinale Kupa protiv Osijeka.

U redove Hajduka stigli su povratnik Ferro i Belgijac Agustin Anello, a obojica bi trebala konkurirati za današnju utakmicu.

S druge strane, Gorica se pokazala teškim protivnikom Rijeci koja je na Rujevici stigla do pobjede od 2:0. U ranijem kolu, to nije pokazala jer je Šibenik glatko slavio s 3:0. Teži protivnik, ujedno znači i veći motiv, a toga sigurno neće nedostajati.

Uoči dolaska na Poljud odigrali su prijateljsku utakmicu protiv HAŠK-a kojeg su porazili s 2:0. Igrali su igrači s manjom minutažom, kao i oni koji su ušli u drugom poluvremenu. Strijelci su bili Fućak i Nezirović.

Što su rekli

Ivan Leko, trener Hajduka: "Nastojat ćemo biti bolji, više igrati nogomet. Što više nabijamo i igramo direktno, to je teže. Imamo puno stvari za napraviti i u obrani i u napadu, u presingu i bloku. Fokus nam je da upravo naš nogomet mora biti bolji. Respekt protivniku, znamo im mane i prednosti. To je jako opasna utakmica, jer je Gorica dobra ekipa. Rijeka im u pola sata nije prešla centar. Otišli su u Maksimir i odigrali 0:0. Ako mi mislimo da ćemo zbog imena i prezimena nekoga razbiti, to nije tako. Zato mi je drago vidjeti govor tijela igrača jer znaju da moramo biti dobri. Pokazali smo da imamo boljih i lošijih trenutaka. Treba nam energija i disciplina pa se može očekivati i pobjeda."

Željko Sopić, trener Gorice: Nogomet se igra, ne smijemo se samo braniti. Moramo izaći hrabro, nimalo bojažljivo jer svaka ekipa koja je tako izašla na Poljudu nije se dobro provela. Hajduk i atmosfera na Poljudu lome protivnika i tko god dođe tamo samo da nabija loptu iz svog šesnaesterca nema se čemu nadati. Ne moramo niti spominjati kvalitetu jednog od najboljih igrača naše lige Livaje. U svakom slučaju, morat ćemo biti aktivni."

Mjesto, vrijeme, suci

Split, stadion Poljud, 17:10 sati

Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Goran Patai (Đakovo), Dino Knez (Osijek), 4. sudac: Mateo Erceg (Benkovac); VAR: Fran Jović, Luka Pušić (oba Zagreb)

Forma

Varaždin - Hajduk 1:4
Hajduk - Rijeka 1:2
Istra 1961 - Hajduk 3:0
Hajduk - Šibenik 2:1

Rijeka - Gorica 2:0
Gorica - Šibenik 0:3
Osijek - Gorica 2:0
Dinamo - Gorica 0:0
Gorica - Varaždin 0:0

Nedostaju

Hajduk: Kalik, Borevković, Sahiti (ozljede), Awaziem (pod upitnikom)

Gorica: (-)

Posljednji dvoboj

Hajduk je na Poljudu slavio s 3:1. Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 1:1, golovima Livaje i Tyresea Francoisa. Livaja iz penala te Chidozie Awaziem donijeli su pobjedu Hajduku u nastavku.

Prognoza

Pobjeda Hajduka koji pred svojim navijačima mora potvrditi trenerove riječi s press konferencije i dobrom igrom doći do tri boda. Gorica ove sezone još nije zabila nijedan gol, ovdje bi mogla zabiti, ali to neće biti dovoljno za bodove.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!