Tenis

Carlos Alcaraz u prvom turnirskom nastupu u 2023. godini odmah uzeo titulu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 20.02.2023.
Carlos Alcaraz u prvom turnirskom nastupu u 2023. godini odmah uzeo titulu
Foto: EPA

Drugi tenisač svijeta, Španjolac Carlos Alcaraz, slavio je na turniru u Buenos Airesu. Alcaraz je u finalu svladao Camerona Norrieja...

Turnir u Buenos Airesu u finalu je imao prvog i drugog nositelja, meč drugog i 12. igrača svijeta. Mladi Španjolac Carlos Alcaraz na kraju je slavio u dva seta i opravdao ulogu favorita protiv Camerona Norrieja.

Alcaraz je zbog problema s ozljedom propustio prvih mjesec i pol dana sezone, morao je preskočiti i Australian Open, ali odmah na povratku odradio je odličan posao i osvojio turnir u Buenos Airesu.

Norrieju je tako uzvratio za poraz u Cincinnatiju prošle godine što je jedina pobjeda Britanca u pet odigranih mečeva protiv Alcaraza.

Prvi set riješen je bez većih problema za Alcaraza, nakon što je Norrie poveo s 3:2, izgubio je narednih sedam gemova i našao se u minusu 6:3, 3:0.

Britanac je ipak uspio vratiti break u drugom setu te poravnati na 5:5, ali ubrzo je još jednom izgubio servis i španjolski tenisačk odlazi do pobjede.

Embed from Getty Images

Ovo mu je sedma titula u karijeri, a nakon što je prvu osvojio 2021. godine u Umagu, narednih pet je osvojio prošle godine.

ATP Buenos Aires, finale:
Carlos Alcaraz (Argentina, 1) - Cameron Norrie (Velika Britanija, 2) 6:3, 7:5

FOTO: EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!