Rukomet

Nexe dočekuje Austrijance: 'Novom pobjedom protiv Alple potvrdili bismo break s gostovanja'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 20.02.2023.
Nexe dočekuje Austrijance: 'Novom pobjedom protiv Alple potvrdili bismo break s gostovanja'

Rukometaši Nexea nastavljaju s natjecanjem u Europskoj ligi, a u devetom kolu grupne faze u goste im dolazi austrijska Alpla HC Hard...

Nexe je vrlo blizu potvrde prvog mjesta u skupini Europske lige. Još jedan korak bliže sastav iz Našica može stići domaćim slavljem protiv austrijske Alple HC Hard.

Branko Tamše traži od svojih igrača maksimalan pristup iako je Nexe u ovom susretu jasan favorit.

"Slijedi nam nova europska utakmica, nakon jedne utakmice domaćeg Kupa i jedne prvenstvene u kojima smo upisali pobjede, ali i izrotirali sve igrače. Pred nama je sada ispit protiv austrijskog Alpla. Iako smo upisali pobjedu na njihovom terenu, za novo slavlje trebat ćemo sutra biti na maksimumu. Novom pobjedom bismo potvrdili taj break iz Austrije."

Tamše upozorava kako je Alpa HC Hard Europske lige bila ravnopravniji protivnik protiv Sportinga i Skjerna.

"Austrijska ekipa je u posljednje dvije utakmice EHF Europske lige odigrala odlično i protiv Skjerna i protiv Sportinga. Nama u goste stiže neopterećena rezultatom, ali i vrlo motivirana. Čeka nas težak posao protiv jako dobrog protivnika."

I situacija s izostancima je sve lakša i Nexe je u sve kompletnijem sastavu.

"Raduje me što se polako konačno kompletiramo jer pred nama je još jako puno posla i jako puno utakmica. Sutra, naravno, još jednom očekujem punu dvoranu i glasnu podršku, ali prije svega dobru utakmicu u kojima će moji dečki dati sve od sebe i vjerujem, upisati još jedan lijepi rezultat."

Janko Kević također ističe zadovoljstvo povratkom igrači koji su imali zdravstvenih problema, a samim time i Nexe će biti jači.

"Želja nam je zadržati vodeću poziciju u skupini, što bismo nakon eventualne pobjede sutra, mogli pokušati izboriti u posljednjem kolu u Lisabonu. Igramo na domaćem terenu, nakon dugo vremena ćemo biti kompletni što je jako dobra stvar za sve nas jer je ritam utakmica vrlo žestok. Potrebni su nam svi raspoloživi igrači", poručuje Kavić i poziva navijače u dvoranu:

"Puno smo teških utakmica dobili uz sjajnu podršku naših navijača, nadam se da će tako biti i sutra navečer. Uz njih nam je puno lakše igrati pa ih ovim putem pozivam da nas još jednom dođu bodriti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!