Nogomet

[VIDEO] Petar Musa potvrdio pobjedu Benfice protiv kluba iz kojeg je preselio u Lisabon

Mihaela Bradovski • utorak, 21.02.2023.
[VIDEO] Petar Musa potvrdio pobjedu Benfice protiv kluba iz kojeg je preselio u Lisabon
Foto: EPA

Benfica je u 21. kolu portugalskog prvenstva ugostila Boavistu i upisala 3:1 pobjedu. Svaku dvojbu oko pobjednika otklonio je Petar Musa trećim golom u završnici susreta...

Petar Musa u jakoj konkurenciji u Benfici ne igra puno, ali kada dobije priliku, spremno je koristi.

Tako je ovog ponedjeljka bilo i u susretu protiv njegovog bivšeg kluba Boaviste. Musa je ušao u igru u 85. minuti umjesto Goncala Ramosa, a sedam minuta kasnije stavio je točku na i i osigurao pobjedu Benfici.

Benfica nije imala jednostavan posao iako je dominirala susretom i stvorila puno prilika. U prvom poluvremenu jednostavno nije uspjela doći do pogotka.

U drugom se dijelu pak nije dugo čekalo na vodeći zgoditak. U 55. minuti Gilberto je napokon poslao Rafaela Bracalija po loptu u mrežu.

Međutim, Boavista se tada nije predala ili raspala već je ekspresno odgovorila i tri minute kasnije preko svog prvog strijelca Yusuphe Njiea i izjednačila.

Uslijedila je nova jurnjava Benfice za vodstvom, ali lopta nije htjela u gol, čak niti iz kaznenog udarca kojeg je Bracali obranio Joau Mariju.

Embed from Getty Images

Ipak u 82. minuti Goncalo Ramos pogađa za 2:1 i olakšava život svojoj momčadi. Deset minuta kasnije uslijedio je i Musin pogodak. Joao Mario je idealno ubacio iza leđa Boavistinog braniča, a Musa glavom u padu zabio za konačnih 3:1.

Portugalsko prvenstvo, 21. kolo:
Benfica - Boavista 3:1

Tablica:
1. Benfica 56
2. Porto 51
3. Braga 49
4. Sporting Lisabon 41
...
8. Boavista 26
...
17. Maritimo 13
18. Pacos Ferreira 12

FOTO: EPA/ESTELA SILVA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!