Liga prvaka, nokaut faza, Osmina finala - prve utakmice, 21.02.2023, 21:00 h, Anfield
Suci: Istvan Kovacs
Liverpool
Liverpool
Darwin Nunez 4'
Mohamed Salah 14'
2:5(2:5) Real Madrid
Vinicius Junior 21', 34'
Eder Militao 47'
Karim Benzema 55', 67'
Real Madrid

Rapsodija Modrića i društva na Anfieldu: Real gubio u hendikepu pa pregazio Liverpool!

Petar Jenjić • utorak, 21.02.2023.
Rapsodija Modrića i društva na Anfieldu: Real gubio u hendikepu pa pregazio Liverpool!
Foto: EPA

Sjajni Real Madrid potpuno je nadigrao Liverpool na Anfieldu i gotovo pa sigurno osigurao plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Među onima koji su briljirali bio je i Luka Modrić...

Liverpool
Real Madrid
Liverpool
Real Madrid
1
Alisson
66
Trent Alexander-Arnold
2
Joe Gomez
(do 73')
4
Virgil van Dijk
26
Andrew Robertson
14
Jordan Henderson
(do 73')
3
Fabinho
43
Stefan Bajčetić
(do 85')
11
Mohamed Salah
18
Cody Gakpo
(do 64')
27
Darwin Nunez
(do 64')
Pričuvni igrači
9
Roberto Firmino
64'
20
Diogo Jota
64'
32
Joel Matip
73'
7
James Milner
73'
19
Harvey Elliott
85'
Trener
Jürgen Klopp
1
Thibaut Courtois
4
David Alaba
(do 27')
22
Antonio Rüdiger
3
Eder Militao
2
Daniel Caravajal
10
Luka Modrić
(do 87')
12
Eduardo Camavinga
15
Federico Valverde
20
Vinicius Junior
9
Karim Benzema
(do 87')
21
Rodrygo
(do 81')
Pričuvni igrači
6
Nacho Fernandez
27'
19
Dani Ceballos
81'
11
Marco Asensio
87'
8
Toni Kross
87'
 
Trener
Carlo Ancelotti

Izuzetno zanimljiva utakmica odigrana je na Anfieldu gdje je Liverpool ugostio Real Madrid. Nakon velike golijade do pobjede je stigla gostujuća momčad, a još jednu odličnu utakmicu odigrao je Luka Modrić koji je upisao i asistenciju.

Igraj na Ligu prvaka na SuperSportu (18+)

Redsi nikada na domaćem terenu u europskom natjecanju nisu primili ni četiri gola, a kamoli pet koliko su dobili večeras. Nakon 15 minuta igre vodili su s 2:0, ali do kraja je igrala samo jedna momčad.

Real je još jednom dokazao kako je Primera jedno, a Liga prvaka sasvim drugo natjecanje. Na koncu je slavio s 5:2 i ako je suditi po igri, uzvrat bi trebao biti samo formalnost.

Sjajno je Liverpool ušao u utakmicu i već od 4. minute stigao do vodstva. Na desnoj strani loptu je dobio Mohamed Salah i oštro ubacio u peterac, Darwin Nunez izbjegao zaleđe i sjajno petom matirao protivničkog vratara.

Nova dobra prilika Redsa stigla je u 12. minuti kada je Salah utrčao u kazneni prostor u svojim karakterističnom trku te pucao u prvu stativu malo pokraj gola. Egipćanin je dvije minute nakon toga došao do gola.

Bila je to jedna velika greška Thibaut Courtoisa koji nije dobro primirio loptu i koljenom je "asistirao" za Salaha koji ne prašta takvu grešku i posprema je u gol.

Potpuno rasplamsana utakmica nastavila se i na drugoj strani u 21. minuti. Malo je prostora bilo potrebno Viniciusu Junioru koji je dobio loptu malo unutar kaznenog prostora i sjajnim udarcem neobranjivo pogodio suprotni kut.

Vrlo brzo mogao je Liverpool vratiti dva gola prednosti, ali u velikoj gužvi pred vratima Courtoisa, uspjeli su gosti očistiti loptu s crte. Iz gotovo iste pozicije, kao kod prvog gola, u 31. minuti pucao je Vinicius Junior, ali ovoga puta Alisson odlično brani.

I onda u 34. minuti greške vratara su se izjednačile. Vinicius je naizgled beznadno pokušao presjeći jedno ispucavanje Alissona, a njegov ga je suigrač iz reprezentacije pogodio. Lopta je ušla u gol bez da je napadač Reala pogledao loptu.

U 47. minuti stigao je potpuno preokret Kraljevskog kluba. Joe Gomez napravio je prekršaj blizu gol-aut linije uz rub šesnaesterca, Modrić izveo slobodan udarac, a glavom poentirao Eder Militao.

Samo osam minuta kasnije stigao je i četvrti gol Madriđana, a ovoga puta u strijelce se upisao Karim Benzema. Ponovno je tragičar bio Gomez od kojeg se odbio Francuzov udarac i tako prevario golmana.

Igrala se 67. minuta kada je gostujuća ekipa stigla do novog pogotka. Najveći posao napravio je Modrić koji je uzeo jednu loptu i krenuo prema naprijed. Proigrao je Viniciusa, a Brazilac Benzemu koji vara vratara i lako poentira za 5:2.

Rezultat se do kraja više nije promijenio. Luka Modrić odigrao je izvrsnu utakimcu za Real, a igru je napustio u 87. minuti kada je ušao Toni Kroos.

Liga prvaka, osmina finala:
Liverpool - Real Madrid 2:5

FOTO: EPA/Peter Powell

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Milan1:0Tottenham
PSG0:1Bayern
Borussia D.1:0Chelsea
Club Brugge0:2Benfica
Eintracht Frankfurt0:2Napoli
Liverpool2:5Real Madrid
Inter1:0Porto
RB Leipzig1:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!