Rukomet

Veliki Andy Schmid u budućnosti preuzima klupu švicarske rukometne reprezentacije

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.02.2023.
Veliki Andy Schmid u budućnosti preuzima klupu švicarske rukometne reprezentacije
Foto: EPA

Najbolji švicarski rukometaš svih vremena, Andy Schmid, 2024. godine preuzet će ulogu izbornika švicarske rukometne reprezentacije, potvrđeno je danas...

Andy Schmid 2024. godine, nakon isteka ugovora s Kriens-Luzernom, odlazi u igračku mirovinu, a već ima dogovoren angažman za dalje. Naime, preuzet će ulogu izbornika švicarske reprezentacije.

Schmid je više od deset godina nosio dres Rhein-Neckar Löwena i bio jedan od glavnih igrača ovog slavnog njemačkog kluba, a prošle godine vratio se kući i stavio potpis na dvogodišnji ugovor s Kriens-Luzernom gdje igra s Marinom Šipićem te će im se na ljeto pridružiti i Željko Musa.

Trenutni izbornik švicarske reprezentacije je Michael Suter koji je već najavio da će napustiti reprezentaciju 2024. godine nakon isteka ugovora, a Savez je pronašao rješenje u legendarnom i još uvijek aktivnom igraču.

"Velika je čast biti izbornikom reprezentacije. Kao što sam to činio kao igrač, jednako tako ću i kao trener postaviti najviše ciljeve, a da bi ih ostvario, prionut ću poslu jednako strastveno kao što igram", poručio je Schmid.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!