Nogomet

Jakirović: 'Postoji veliki oprez jer nas čeka čvrst i discipliniran protivnik'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 23.02.2023.
Jakirović: 'Postoji veliki oprez jer nas čeka čvrst i discipliniran protivnik'
Foto: FaH

Rijeka u subotu na svom travnjaku dočekuje Slaven Belupo i traži nova tri boda. Čvrsti Farmaceuti neće biti jednostavan protivnik, a Sergej Jakirović smatra da imaju bolju igru od rezultata u ovom trenutku...

Vrlo zanimljiv dvoboj očekuje se na Rujevici gdje će Slaven Belupo pokušati zaustaviti Jakirovićevu Rijeku koja od promjene trenera igra jako dobro. Trener Riječana upozorava da je Slaven kvalitetna momčad i očekuje zahtjevan dvoboj.

Igraj na Rijeka - Slaven Belupo na SuperSport.hr (18+)

"Dolazi nam ekipa koji je jesenski dio provela na četvrtom mjestu, igrala jako dobro taj period. Sada trenutno ima krizu rezultata više nego igre. Igra im je dobra, stabilna, igrači Slavena stvaraju prilike. Pokazali su jako dobro lice protiv Osijeka i Dinama, mogli su čak otići i do pobjede. I protiv Šibenika su imali dosta prilika. Jasno je da postoji veliki oprez jer nas čeka čvrst i discipliniran protivnik, s brzim igračima naprijed koji predstavljaju opasnost. Jasno je da nas čeka zahtjevna utakmica, protiv ekipe protiv koje imamo upisana dva poraza, ali želimo odigrati kvalitetno i popraviti skor na svom terenu."

Farmaceuti će biti oslabljeni neigranjem trojice važnih aduta zbog kartona, no Jakirović vjeruje da će ih gosti uspjeti nadomjestiti.

"Slaven ima dosta problema, Marina ima tri žuta, nedostajat će i Martinaga i Soldo. Svi su oni jako važni u Zekićevoj koncepciji igre, ali s druge strane, ima još igrača koji ih mogu nadomjestiti. Došli s tri u liniji, s četiri ili pet, svejedno nam je. Moramo gledati kako ćemo mi pokazati svoje kvalitete, kako ćemo biti još bolji, pogotovo s posjedom. Trebat ćemo biti strpljivi, neće ih biti lako probiti. Na kraju krajeva, kada to i napravite, tu je vratar Čović. Morat ćemo voditi računa i o Hoxhi, Crncu, Manaju, Krstanoviću. Ima tu jako dobrih igrača s puno HNL iskustva."

Ono što strateg Rijeke očekuje od svojih igrača je da budu opasni, ali i da smanje oscilacije.

"Želim da budemo okomiti, direktni. Dali smo skoro dva identična pogotka. Ima puno posla, ne ide to u tri mjeseca samo tako. Ide nam dobro jer imamo rezultat i bodove, ali imamo još puno prostora za napredak. Pogotovo po pitanju posjeda, pozicioniranja na terenu. I da smanjimo oscilacije koje su ogromne. Možda stojim mirno na utakmicama, ali ludim na te stvari. Ali to je tako, to je nogomet, tko napravi manje pogrešaka taj i profitira."

Matej Mitrović još uvijek nije spreman za nastup, ali odrađuje dio treninga s momčadi.

"Neće biti među pričuvama, ne još. Trenira lagano s nama, i kada ga čovjek gleda na treningu ne bi mogao zaključiti da ima nekih problema, ali postoji protokol koji je doktor iz Finske zadao, što još treba odraditi da bi mogao maksimalno ući u trening i konkurenciju. Odredi dva treninga s nama početkom tjedna zatim ima dan regeneracije, zatim individualni trening u smislu jačanja muskulature. Vjerujem da bi mogao ući u zapisnik tamo oko reprezentativne pauze."

Vraća se Djouahra, ali Bogojević još uvijek nije u konkurenciji i radi po posebnom programu.

"Trenira s nama, oporavio se brže, oko dva tjedna brže od onoga što se očekivalo. Odrađuje i sprinteve na treninzima tako da je u konkurenciji za ovu utakmicu. Bogojević ima svoj plan, napravio je artroskopija meniskusa, sve ide kako treba. U pauzi bi trebao ući maksimalno u trening."

FOTO: HINA /Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!