Ostali sportovi

Srbić bez finala preče: 'Nije prošlo onako kako smo si zamislili'

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 24.02.2023.
Srbić bez finala preče: 'Nije prošlo onako kako smo si zamislili'
Foto: Marko Mrkonjić/HINA

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić nije uspio ući u finale Svjetskog kupa u Cottbusu na preči. Prema njegovim riječima, odradio je vrlo lošu vježbu...

Tin Srbić zauzeo je 15. mjesto u kvalifikacijama Svjetskog kupa u Cottbusu u konkurenciji 47 prečaša. Aktualno olimpijsko srebro na preči zbog pogreške na elementu Adler 360° ostao je bez nedjeljnog finala u Njemačkoj.

Nije pao, odradio je vježbu do kraja, međutim s nešto nižim startom od 5.4 i konačnom ocjenom 12.766. Šteta, budući da je, unatoč velikoj konkurenciji, za finale bilo potrebno minimalno 13.433, a samo trojica vježbača dobila su ocjenu veću od 14.000.

"Nije prošlo dobro, nije prošlo kako smo si zamislili. Išao sam vježbu koja je meni trening vježba, koju znam da mogu napraviti, jednostavno nisam dobro ušao unutra, nastupao sam zadnji na natjecanju, nekako sam ušao bez energije, ne znam zašto se to dogodilo. Moram još analizirati sve. Na jednom elementu koji me nekoliko dana već muči napravio sam malu pogrešku, izbacilo me iz ritma, ali ništa strašno. Onda sam napravio veliku grešku na predzadnjem elementu. Nisam pao sa sprave, ali jednostavno danas to nije bilo to", kazao je Srbić.

"Posebno sam razočaran, ne znam zašto, ljut sam na sebe što nisam nastupio onako kako ja znam nastupiti. Očito je takav period, treba se iz toga izvući. Imam još dva natjecanja u nizu sada, Dohu i Baku. Nadam se da ću tamo sve popraviti. Imao sam neku posebnu želju da možda zbog našeg predsjednika Marija napravim neki dobar rezultat, ali nekako sam u svemu tomu došao na nastup skroz ispuhan i bez prave energije. To je moja greška danas i pokušat ću to ispraviti drugi put", dodao je je Tin nakon kvalifikacija.

Nakon što je jučer izborio subotnje finale partera s četvrtom ocjenom kvalifikacija, Aurel Benović je danas nastupio i na preskoku. Zbog padova na oba skoka završio je kao 35. s ukupnom ocjenom od 12.899 bodova.

Njegovo finale na rasporedu je u subotu od 14:00 sati, a Osječanin nastupa kao posljednji, osmi.

FOTO: HINA/Marko MRKONJIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!