Nogomet

Sven-Göran Eriksson zaključio bogatu trenersku karijeru

Petar Jenjić • petak, 24.02.2023.
Sven-Göran Eriksson zaključio bogatu trenersku karijeru
Foto: EPA

Legendarni Sven-Göran Eriksson odlučio se u svojoj 76. godini života oprostiti od aktivnog treniranja nogometnih klubova i otići u mirovinu...

Nakon čak 45 godina trenersku karijeru zaključio je legendarni Šveđanin Sven-Göran Eriksson, objavio je službeno 75-godišnjak koji će zbog zdravstvenih problema ograničiti svoj rad. U švedskom trećeligašu Karlstadu ostat će u funkciji sportskog direktora, ali s ograničenim zadacima.

Trenersku karijeru započeo je u švedskom Degerforsu, a između ostalog trenirao je: Göteborg, Benficu, Romu, Fiorentinu, Sampdoriju, Lazio, Manchester City i Leicester City, kao i reprezentacije Engleske, Meksika, Obale Bjelokosti i Filipina.

S Göteborgom je osvojio naslov prvaka Švedske, tri nacionalna Kupa i Kup UEFA 1982. godine. S Benficom je tri puta bio prvak Portugala i osvajač jednog portugalskog Kupa i Superkupa.

Kao trener Rome i Sampdorije osvajao je talijanske Kupove, dok je s Lazijom bio prvak Italije, dvostruki osvajač nacionalnog Kupa i Superkupa te pobjednik Kupa pobjednika Kupova i europskog Superkupa.

Vodio je Englesku na Europskom prvenstvu 2004. godine kada je igrao u skupini protiv Hrvatske. U Laziju je trenirao Alena Bokšića, a u Cityju Vedrana Ćorluku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!